19:44 29.04.2018

Макрон, Меркель та Мей заявили про готовність ЄС захищати торгові інтереси

2 хв читати
Макрон, Меркель та Мей заявили про готовність ЄС захищати торгові інтереси

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей, президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили, що країни ЄС будуть готові захищати свої торговельні інтереси, якщо США приймуть заходи, які будуть спрямовані проти них. Про це вони заявили, кажучи про плани США ввести торгові мита на імпорт сталі та алюмінію написав на своїй сторінці в Twitter представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

"Вони погодилися з тим, що США не повинні вживати заходів у торговельній політиці, які спрямовані проти Європейського союзу, а в іншому випадку ЄС буде готовий в рамках міжнародних торгових домовленостей захищати свої інтереси", - йдеться в його заяві.

У повідомленні британського кабінету міністрів наголошується, що Мей, Макрон і Меркель підкреслили життєво важливе значення сталевої і алюмінієвої промисловості, а також висловили стурбованість впливом, який на неї можуть здыйснювати американські тарифи. "Лідери пообіцяли продовжити тісну співпрацю з іншою частиною ЄС і американською адміністрацією, щоб повністю зняти тарифи США", - йдеться в повідомленні британського уряду, опублікованого на сайті кабміну.

Президент США 9 березня ввів 25% мита на імпорт сталі і 10% на ввезення алюмінію. За його словами, таким чином Сполучені Штати захищають "добробут у себе вдома". Мита набудуть чинності 1 травня.

У зв'язку з рішенням Трампа країни ЄС висловили стурбованість і почали розробляти контрзаходи, повідомляє агентство Bloomberg. У свою чергу, Трамп запропонував альтернативу мит, а саме квоти на ввезення в США сталі та алюмінію. Американський лідер хоче знизити на 90% обсяг поставок цих металів до його країни. Рішення, пристати чи ні на цю пропозицію, Канада і європейські країни повинні прийняти до 1 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА