12:07 01.05.2018

Процес завершення договору з "Київенерго" не призведе до підвищення тарифів для киян, запевняють у КМДА

2 хв читати
Процес завершення договору з "Київенерго" не призведе до підвищення тарифів для киян, запевняють у КМДА

Одним зі стратегічних завдань влади Києва в найближчі 5-10 років є модернізація системи теплопостачання міста, що дасть змогу знизити неефективні теплові втрати, які впливають на тариф, а організаційні процеси завершення договору з ВАТ "Київенерго" не призведуть до підвищення тарифів на опалення і гарячу воду для киян, заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв.

"Тарифи на тепло – це структурована річ. Левову частку тарифу на тепло становить вартість природного газу. Тому тариф на теплову енергію залежатиме від того, як змінюватиметься ціна на газ. Якщо ціна на газ не змінюватиметься, то тарифи на тепло також залишаться незмінними", - цитує П.Пантелеєва прес-служба міськадміністрації.

Він зазначив, що для повноцінної модернізації теплового господарства столиці необхідні колосальні кошти, адже переважна більшість мереж зношені, об'єкти теплогенерації побудовані десятки років тому.

"Ми сьогодні маємо джерела теплопостачання, що створювалися 50-60 років тому. Необхідно за короткий термін, це 5-10 років, а для такого глобального завдання – це досить короткий термін, щоб модернізувати систему теплоенергетики та знизити неефективні втрати у теплових мережах, які впливають на тариф. Така програма розроблена, ми залучаємо до цієї роботи міжнародних фахівців, маємо домовленості про допомогу міжурядових інституцій", - сказав заступник голови КМДА.

Представник міської влади зазначив, що самостійно ані міському, ані державному бюджетам не під силу такі фінансові навантаження, адже йдеться про мільярди гривень.

"Необхідне гібридне фінансування. Будемо акумулювати і кошти міста, але орієнтуватися і на залучення коштів під окупні проекти", - зазначив П.Пантелеєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА