12:59 02.05.2018

Можливості для підвищення мінімальної зарплати зараз немає, - Гройсман

2 хв читати
Можливості для підвищення мінімальної зарплати зараз немає, - Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що на даний момент в Україні немає можливості для прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати.

"Ми зробили дуже системний крок, який, на мій погляд, відкрив ще одну можливість, а саме розморозити загалом заробітні плати. Можна сказати, що ми почали повертати борги працюючим українцям, тому що їхня праця довгий час був недооцінена. Мінімальна заробітна плата підштовхнула середню зарплату. Я вважаю, що в цьому році середня заробітна плата вже може бути близько 10 тис. грн", - сказав В.Гройсман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На думку прем'єра, досягти рівня середньої зарплати в 10 тис. грн буде можливо, навіть в разі, якщо мінімальна зарплата не буде підвищена до 4,2 тис. грн.

"У чому питання підвищення мінімалки? Мінімалка залежить від розвитку національної економіки, вона повинна бути посильною для роботодавців. Крім того, вона тягне за собою і бюджетні витрати. Це все повинно бути збалансованим. 3,2 тис. грн - це був наш чіткий розрахунок . Тому будемо йти далі. і як економіка буде реагувати, так ми і будемо рухатися далі", - додав він.

В.Гройсман підкреслив, що виступає за те, щоб і мінімальна, і галузеві зарплати росли. "Сподіваюся на те, що ми зможемо це робити далі, але зараз можливості для такого рішення немає", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, в середині квітня Міністерство фінансів заявило, що не бачить можливості для перегляду розміру мінімальної зарплати в Україні до рівня 4,2 тис. грн.


Повний текст інтерв'ю В.Гройсмана буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА