14:00 02.05.2018

Група колишніх топ-чиновників звернулася до президента з проханням заборонити будівництво житла в Києві

1 хв читати
Група колишніх топ-чиновників звернулася до президента з проханням заборонити будівництво житла в Києві

Група колишніх міністрів, депутатів, діячів науки і культури підписала відкрите звернення до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та мера столиці Віталія Кличка з проханням припинити будівництво нового житла в Києві.

Відповідне звернення розміщено в газеті "Голос України" від 28 квітня.

"Вважаємо за необхідне.. прийняти рішення про припинення нової житлової забудови Києва, зосередивши кошти бюджету і приватних компаній на благоустрої міста", - йдеться в зверненні.

Підписанти пропонують виділити бюджетні кошти для розрахунку із забудовниками, а побудовані будинки на умовах довгострокових кредитів (на 25-30 років) виділити для киян, які стоять у черзі на житло.

Екс-чиновники також пропонують створити з новобудов обмінний фонд житла, до якого відселити жителів із "хрущовок" та дев’ятиповерхівок під знесення.

Це звернення підписали колишні прем'єр-міністри Віталій Масол і Вітольд Фокін, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз, екс-міністри енергетики Іван Плачков і Віталій Скляров, екс-нардеп Лариса Скорик, а також президент Академії наук Борис Патон, професор медакадемії ім. П. Шупика Анатолій Радзіховський і народна артистка Ніна Матвієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА