15:07 02.05.2018

Завантаження київських готелів у I кварталі збільшилося до 43%

2 хв читати
Завантаження київських готелів у I кварталі збільшилося до 43%

Завантаження готелів Києва верхнього і середнього сегмента за підсумками I кварталу 2018 року збільшилося на 4 процентні пункти (п.п.) порівняно з аналогічним періодом роком раніше і становило 43%, повідомила прес-служба консалтингової компанії Jones Lang LaSalle ( JLL) в Україні.

"Операційні показники готельного ринку української столиці поступово відновлюються. Навіть на прикладі І кварталу, який традиційно не є активним, видно динаміку: завантаження в середньому по ринку в період з січня до березеня збільшилося на 4 п.п. порівняно з попереднім роком - до 43%, на тлі зростання тарифу", - процитовано у звіті компанії керівник департаменту готельного бізнесу JLL Тетяна Веллер.

За даними JLL, середній тариф на перебування в готелях верхнього сегмента в січні-березні зріс на 8% порівняно з I кварталом 2017 року і становив $160, тоді як у середньому сегменті цей показник збільшився на 18% - до $68. При цьому завантаження дорогих готелів залишилася на минулорічному рівні в 40%, а готелі середнього сегмента збільшили рівень завантаження на 3 п.п. - до 50%.

За прогнозами JLL, у II кварталі варто очікувати зростання операційних показників столичних готелів в зв'язку з фіналом Ліги чемпіонів, а також іншими культурними і діловими заходами.

"У перші місяці року в місті було введено в експлуатацію брендовані готелі "ibis Київ Центральний вокзал"(280 номерів) і "Aloft Київ"(312 номерів). Досить об'ємна для цього ринку додаткова пропозиція, швидше за все, тимчасово скоректує завантаження в середніх цінових сегментах, але варто очікувати її швидкого відновлення, враховуючи стійкий тренд до зростання попиту", - зазначила керівник департаменту готельного бізнесу компанії JLL.

Jones Lang LaSalle надає фінансові та комплексні професійні послуги в сфері нерухомості. Обіг компанії в 2017 році становив $7,9 млрд. Портфель в сфері управління нерухомістю становить 423 млн кв. м.

Компанія має близько 300 корпоративних офісів більш ніж у 80 країнах світу, об'єднує понад 82 тис. співробітників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА