16:09 02.05.2018

Рішення щодо газових тарифів затримується через пошук компенсаторів для незаможних - Гройсман

2 хв читати
Рішення щодо газових тарифів затримується через пошук компенсаторів для незаможних - Гройсман

Дешевий газ для населення, що продається за цінами, які нижчі за ринкові, веде до корупції, проте для запровадження ринкової ціни необхідно знайти компенсатори для незаможних, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"У цьому питанні мене цікавить те, щоб захистити українців, тому що багато людей платити більше реально не можуть, і я це розумію. І тому, які будуть компенсатори для людей - це для мене важливе питання. Як тільки я знайду такі компенсатори, я вийду і скажу про це людям", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Гройсман нагадав позицію Міжнародного валютного фонду про те, що в Україні має бути одна ціна і для промисловості, і для населення.

"Зараз ми поки що в діалозі щодо подальших рішень", - зазначив прем'єр, наголосивши, що ціни на газ у світі пішли вгору.

Він зазначив, що розмови про те, що газ в Україні коштує 2-3 тис. грн за 1 тис. кубометрів - "це все нісенітниці", оскільки його ціна на європейських хабах нині в середньому $250 за 1 тис. кубометрів.

"Людей просто обманюють. Звісно, якщо на цьому всім красти, то що нижча його ціна всередині країни, то краще. Це вже відбувалося не раз, коли людям начебто давали дешевий газ, а насправді просто списували на них, а продавали за ринковими цінами і крали на цьому сотні мільйонів і мільярдів доларів. Це не наш шлях", - заявив прем'єр.

Говорячи про майбутнє газотранспортної системи України, В.Гройсман висловив думку, що є багато варіантів залучення інвестицій в неї, зокрема за рахунок залучення кредитних ресурсів, виходячи з дохідності системи.

"Наше завдання - щоб наша газотранспортна система належала стовідсотково Україні, щоб ніхто на цьому не спекулював, щоб ми могли забезпечити максимальний транзит територією України спільно з нашими європейськими та світовими партнерами. Найголовніше, щоб ми отримали стале функціонування цієї системи протягом багатьох років", - наголосив прем'єр.


 Повний текст інтерв'ю В.Гройсмана оприлюднено на головній сторінці веб-сайту агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.kiev.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА