17:08 02.05.2018

Дрібні фермери зможуть компенсувати втрату відшкодування ПДВ на олійні за рахунок переробників - Южаніна

2 хв читати
Дрібні фермери зможуть компенсувати втрату відшкодування ПДВ на олійні за рахунок переробників - Южаніна

Дрібні фермери не постраждають від втрати відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) при експорті олійних у разі прийняття законопроекту №7403-д про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування ПДВ операцій із вивезення за межі митної території України олійних культур, оскільки зможуть компенсувати його за рахунок переробників, вважає голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"За останні три роки я отримала багато листів від представників підприємств, які вклали інвестиції в будівництво потужностей із переробки культур і не можуть їх завантажити ... Ми здійснили розрахунки: за останні п'ять років ціна переробника не була менша за ціну на експорт з урахуванням відшкодування ПДВ, тому малі фермери не втратять", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Н.Южаніна стала ініціатором законопроекту №7403-д, який пропонує не поширювати скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та рапсу на сільськогосподарські підприємства, які самостійно виростили зазначені культури.

Правки до Податкового кодексу України на 2018 рік передбачають тимчасове скасування відшкодування ПДВ при експорті соєвих бобів з 1 вересня 2018 року по 31 грудня 2021 року, рапсу - з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2021 року.

"Я не ховаюся, я розмовляю з аграріями відкрито. Всім активістам (які протестують проти зазначеної норми - ІФ) висловлюю свою думку. Пояснювала: вас використовують у своїх іграх. Наголошувала: якщо не зможете експортувати невеликі партії вирощеної продукції, вам переробники точно дадуть таку саму ціну", - зазначила Н.Южаніна.


Повний текст інтерв'ю Н.Южаніної буде розміщено завтра на головній сторінці веб-сайта агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.kiev.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА