19:31 02.05.2018

Єврокомісія попросила Німеччину збільшити внески до бюджету ЄС через Brexit

2 хв читати
Єврокомісія попросила Німеччину збільшити внески до бюджету ЄС через Brexit

Єврокомісія (ЄК) закликала Німеччину в найближчі десять років збільшити платежі до бюджету Європейського союзу на 12 млрд євро в рік.

Нові витрати і втрати через майбутній вихід Великої Британії зі складу ЄС (Brexit) зажадають від ФРН як найбільшого платника до бюджету союзу додатково 3,5-4 млрд євро на рік, до того ж у найближчі роки має відбутися компенсація витрат через викликане інфляцією зростання цін, заявив єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю медіакомпанії ARD в Брюсселі в середу.

ЄК в середу представила проект бюджету Євросоюзу на період 2021-2027 років в розмірі 1,135 трлн євро. Бюджет поточної семирічки становить 1,087 трлн євро.

У зв'язку з Brexit і новими завданнями Євросоюзу в сферах міграції та оборони Еттінгер запланував скорочення асигнувань на потреби фермерів та структурні реформи в регіонах, відзначає Deutsche Welle.

Допомога фермерам буде скорочена на 5%. За словами Еттінгера, це може привести до зростання цін на продовольство, однак, як він висловився, "таке життя - нам доведеться платити стільки, скільки зажадає ринок".

Як повідомлялося, 23 березня саміт ЄС затвердив в Брюсселі директивні установки щодо відносин Євросоюз - Велика Британія після Brexit. Ще раніше, 19 березня Велика Британія та ЄС досягли угоди за умовами перехідного періоду з Brexit, повідомляли британські ЗМІ.

Велика Британія вийде з Євросоюзу в березні 2019 року, тоді ж країна покине митний союз і загальний ринок ЄС.

Референдум про вихід Великої Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Більшість тих, хто проголосував, прийняли рішення підтримати Brexit.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА