10:59 03.05.2018

Україна і Туреччина переходять до практичної реалізації проекту зі створення військово-транспортного літака Ан-188

2 хв читати
Україна і Туреччина переходять до практичної реалізації проекту зі створення військово-транспортного літака Ан-188

У рамках міжнародного аерокосмічного салону Eurasia-2018 (Анталія, Турецька Республіка) було прийнято рішення про перехід до практичної реалізації спільного українсько-турецького проекту зі створення турбореактивного військово-транспортного літака Ан-188, повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

"Новий літак впевнено виведе українсько-турецький проект до переліку світових лідерів. За результатами переговорів із турецькою делегацією, яку очолював заступник секретаря оборонної промисловості доктор Ісмаїл Демір, було прийнято рішення про перехід до практичної реалізації проекту вже найближчим часом", - цитує прес- служба ГК генерального директора "Укроборонпрому" Павла Букіна у четвер вранці.

В інформації зазначається, що проект цього військово-транспортного літака передбачає "повну вестернізацію всіх комплектувальних", впровадження сучасних і надійних технічних рішень, а також повну відповідність стандартам НАТО, як у частині обладнання, так і в питанні тактики застосування літака.

Закладені в проект рішення надають можливість створити перспективний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю до 50 т. Він зможе перевозити військову техніку всіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдатів, а також гуманітарні вантажі, палети і контейнери.

"Ан-188 матиме можливість базуватися на різних аеродромах, зокрема - на грунтових, і сідати на короткі смуги завдовжки лише 600-800 м. Це значно розширює кількість аеродромів, з яких він може застосовуватися, що забезпечує високу ефективність нової машини ", - повідомляють в "Укроборонпромі".

Крім того, проект передбачає використання економічних сучасних турбореактивних двигунів, які забезпечують не лише високу швидкість, але і значну дальність польоту.

Українську авіабудівну галузь на Eurasia-2018 представляло ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА