11:06 03.05.2018

Розширення бази оподаткування ЄСВ загрожує збільшенням "зарплат у конверті" - Южаніна

2 хв читати
Розширення бази оподаткування ЄСВ загрожує збільшенням "зарплат у конверті" - Южаніна

Розширення бази оподаткування єдиним соціальним внеском (ЄСВ), яку пропонує Міністерство соціальної політики, загрожує збільшенням тіньових зарплат, вважає глава комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Великий бізнес виступить проти, тому що там високі зарплати. Міністр соціальної політики Андрій Рева убачає в цьому справедливість? Нехай доведе. Я бачу, що великі зарплати підуть у тінь", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, якщо ідея ліквідувати верхню межу, з якої знімається ЄСВ за ставкою 22%, у розмірі 15 мінімальних зарплат (нині 55,8 тис. грн), буде реалізована, великий бізнес задіє спрощену систему оподаткування для оптимізації сплати податків. При цьому глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики допускає домовленість Міністерства соціальної політики із великим бізнесом щодо цієї ідеї.

"Але якщо вони (Мінсоцполітики - ІФ) домовилися із великим бізнесом, що при цьому фонд заробітної плати не зменшиться або в законопроекті є запобіжники, то (розширення бази ЄСВ - ІФ) можливо. Серйозної критики від великого бізнесу я не чула. Можливо, є якась домовленість", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Мінсоцполітики розробляє законопроект, що передбачає розширення бази оподаткування ЄСВ, за рахунок чого заплановано отримати до 5 млрд грн додаткових надходжень до бюджету Пенсійного фонду. За даними фонду, 68 тис. громадян отримують зарплату вище 55 тис. грн.


Повний текст інтерв'ю Н.Южаніної опубліковано на головній сторінці веб-сайта агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.kiev.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА