14:56 03.05.2018

Високий суд Лондона відхилив позов СКМ у справі "Укртелекому", компанія заявляє про подальше обстоювання своєї позиції

3 хв читати
Високий суд Лондона відхилив позов СКМ у справі "Укртелекому", компанія заявляє про подальше обстоювання своєї позиції

Високий суд Лондона в четвер відхилив заяву компанії SCM Financial Overseas Limited з групи "СКМ" про направлення на новий розгляд до Лондонського міжнародного арбітражного суду (LCIA) справи щодо продажу "Укртелекому", щодо якої арбітраж LCIA раніше ухвалив рішення на користь Raga Establishment.

"Заява була подана з процесуальних підстав, і сьогоднішнє рішення ніяк не позначиться на законності розглянутих претензій СКМ проти Raga. У поточному рішенні вказується, що Арбітражний суд (LCIA) все ж не врахував "потенційно дуже важливі докази", в результаті розгляду яких результат справи і рішення арбітражу могли б бути іншими ", - йдеться в заяві СКМ, переданому агентству" Інтерфакс-Україна ".

СКМ пояснює, що оскарження арбітражного рішення у Високому суді Лондона було засновано на тому, що LCIA повинен був відкласти його винесення до завершення судових розглядів про приватизацію "Укртелекому" в Україні. Це дало б можливість врахувати і розглянути всі істотні факти в цій справі.

"Ми розчаровані сьогоднішнім рішенням Високого суду, і, тим не менш, це жодним чином не означає, що арбітраж LCIA дійшов правильного висновку в своєму рішенні проти СКМ. Як зазначив суддя, сьогоднішнє рішення зводиться суто до процесуального питання", - наводиться в заяві коментар директора з міжнародних відносин та зв'язків з інвесторами CКM Джока Мендози-Вілсона.

За його словами, оцінюючи рішення LCIA по суті, Високий суд Лондона зробив висновок, що дії Арбітражного суду стали причиною "істотної несправедливості" щодо СКМ, оскільки рішення арбітрів могло бути зовсім іншим, якби вони відклали його до завершення судового провадження в українських судах.

"Що особливо важливо, суддя відхилив неправдиву заяву Raga про те, що існує ризик будь-якого "виведення" активів з боку групи СКМ. Наша боротьба за справедливість на тлі невиправданих дій з боку Raga не завершена - ми продовжимо активно обстоювати свою позицію", - підкреслив Дж.Мендоза-Вілсон.

У заяві СКМ також зазначається, що спор не впливає на звичну бізнес-діяльність групи СКМ і її активів.

Компанія нагадує, що обстоює в суді позицію про те, що Raga Establishment не виконала обов'язкові умови угоди купівлі-продажу "Укртелекому", укладеної з СКМ в 2013 році. Зокрема, в цьому договорі Raga заявляла про виконання умов приватизаційного договору 2011 року, підписаного з Фондом держмайна України, згідно з яким вона взяла на себе зобов'язання активно інвестувати в розвиток інфраструктури "Укртелекому".

"Дізнавшись, що Raga не виконала умови приватизаційного договору з державою Україна, група СКМ спробувала розірвати угоду про покупку і зажадала повернути їй передоплату в розмірі $100 млн. Однак компанія Raga Establishment ініціювала арбітражні розгляди в Лондонському арбітражі (LCIA) проти CКM з вимогою виплатити їй решту суми в розмірі $760 млн за актив, який, найімовірніше, незабаром буде повернуто в державну власність", - наголошується в заяві СКМ.

У вересні 2016 року СКМ подала зустрічний позов в LCIA, вимагаючи анулювати угоду купівлі-продажу "Укртелекому", в результаті чого його акції були б повернуті Raga, а СКМ отримала б назад суму передоплати. Поки йшли арбітражні розгляди, в квітні 2017 року ФДМ подав позов про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу "Укртелекому" через невиконання покупцем зобов'язань за цим договором. LCIA відмовився відкласти ухвалення рішення арбітражу до вирішення українськими судами спору за позовом ФДМ і прийняв рішення на користь Raga, зобов'язавши СКМ доплатити близько $760 млн за "Укртелеком". При цьому протягом всього лише чотирьох місяців після ухвалення рішення українські суди постановили розірвати приватизаційний договір щодо "Укртелекому", повернути акції компанії в держвласність і зобов'язали ТОВ "ЕСУ" (колишня дочірня компанія Raga, яка була безпосереднім покупцем "Укртелекому" під час приватизації, а тепер дочірня компанія СКМ) сплатити штраф у розмірі $81 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА