16:29 03.05.2018

JKX вирішила піти зі Словаччини та Угорщини і зосередитися на Україні й РФ

2 хв читати
JKX вирішила піти зі Словаччини та Угорщини і зосередитися на Україні й РФ

Нафтогазова компанія JKX Oil & Gas Plc має намір реалізувати всі свої активи в Угорщині та Словаччині, щоб зосередитися на більш перспективній роботі в Україні і Росії, йдеться в опублікованому в річному звіті за 2017 рік прогнозі.

Згідно з ним, на початку лютого 2018 року рада директорів JKX прийняла рішення про відхід зі Словаччини, де компанії належало по 25% в ліцензіях на розробку чотирьох родовищ: Svidnik, Medzilaborce, Snina і Pakostov.

У документі зазначено, що через протести на місцевому рівні й відсутність співпраці з боку влади в Словаччині плани оператора з буріння (Alpine Oil & Gas) неодноразово зривалися, в результаті чого партнери стали розглядати різні варіанти подальших дій.

16 березня 2018 року JKX офіційно повідомила про відмову від ліцензій Svidnik, Medzilaborce і Snina на користь інших сторін в спільному підприємстві. Ці активи були повністю знецінені на суму $7,9 млн.

Відносно Угорщини компанія нагадала про відновлення в лютому минулого року виробництва продукції на Hajdunanas вперше за останні три роки. В результаті в 2017 році середній видобуток газу становив 0,7 млн куб. футів на добу, а середнє виробництво конденсату - 12,5 барелів на добу. "Наразі група здійснює повне відчуження (full divestment) решти своїх часток у ліцензіях через переорієнтацію своїх операцій на Україну і Росію", - йдеться в звіті.

JKX уточнює, що мова йде про шість ліцензій на загальну площу 200 кв. км. Згідно з документом, у минулому році списання за угорськими активами становило $3,6 млн, і вони були знецінені до нуля.

Щодо України компанія заявила про плани активної діяльності із зростання видобутку, зокрема, про намір провести ремонт 12 свердловин, пробурити 4 бічних стволи і одну нову свердловину, а також скористатися отриманим в минулому році доступом до 5 державних свердловинах, розташованих на ліцензійних майданчиках компанії.

Як повідомлялося, в Україні JKX володіє "Полтавською газонафтовою компанією" (ПГНК). JKX в 2017 році скоротила чистий збиток на 52,3% - до $17,7 млн, а її виручка зросла на 3,5% - до $76,4 млн.

Компанія в 2017 році скоротила середньодобове виробництво вуглеводнів на 14,1% - до 8,658 тис. барелів нафтового еквіваленту на добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА