17:30 03.05.2018

"Укртелеком" з 14 травня знеструмить систему оповіщення Київської області за борги

2 хв читати
"Укртелеком" з 14 травня знеструмить систему оповіщення Київської області за борги

ПАТ "Укртелеком" із 14 травня 2018 року знеструмить апаратуру оповіщення територіальної системи оповіщення Київської області (за винятком Києва) через непідписання відповідних договорів про фінансування робіт з експлуатаційно-технічного обслуговування, а також заборгованість за електроенергію, йдеться в повідомленні прес-служби "Укртелекому".

Оператор наголошує, що Київська облдержадміністрація, апаратура оповіщення якої історично розташовується на території окремих підрозділів "Укртелекому" та обслуговується працівниками оператора, вже два роки поспіль ігнорує підписання відповідних договорів для фінансування робіт щодо експлуатаційно-технічного обслуговування апаратури і технічних засобів оповіщення.

"Весь цей час, враховуючи ситуацію в країні та важливість наявності системи територіального оповіщення, "Укртелеком" продовжував підтримувати в готовності до застосування систему оповіщення Київської області (обслуговування, ремонт тощо) за власні кошти", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі також заявляють, що оператор неодноразово безуспішно звертався до Київської ОДА з пропозицією про укладення договору, адже за майже два з половиною роки він не отримував також і коштів за електроенергію, спожиту зазначеним обладнанням оповіщення. Київська ОДА також не ініціювала проведення тендера на закупівлю робіт з обслуговування апаратури.

"Таке ставлення з боку Київської ОДА до вирішення цього питання свідчить про те, що ця система оповіщення не є пріоритетною для облдержадміністрації. Тому "Укртелеком" запропонував облдержадміністрації здійснити демонтаж та вивезення апаратури, надіславши на узгодження відповідний графік. Оператор також заздалегідь попередив Київську ОДА, що вимушений починаючи з 14 травня цього року відключити від електроживлення апаратуру системи оповіщення", - йдеться в повідомленні.

При цьому оператор не має наміру відключати апаратуру системи оповіщення Київської області від каналів комутації, що дасть змогу оперативно відновити роботу системи у разі зміни ситуації та вирішення проблеми.

Оператор також зазначає, що "Укртелеком" є одним із підприємств, що здатні здійснювати експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури і технічних засобів оповіщення.

Як повідомлялося, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство інформаційної політики та представники телекомунікаційних операторів підписали меморандум про співробітництво в модернізації наявної системи оповіщення про надзвичайні ситуації з використанням новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА