17:38 03.05.2018

Урядовий комітет затвердив 26 великих підприємств для приватизації в 2018 р.

2 хв читати
Урядовий комітет затвердив 26 великих підприємств для приватизації в 2018 р.

Урядовий комітет затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшли 26 підприємств, зокрема п'ять обленерго, "Центренерго", Одеський припортовий завод, "Турбоатом", Запорізький титано-магнієвий комбінат (ЗТМК), Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) і "Сумихімпром", повідомив в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Він уточнив, що 18 об'єктів уже в управлінні Фонду, зокрема "Тернопіль-", "Запоріжжя-", "Харків-", "Миколаїв-" і "Хмельницькобленерго", Херсонська, Дніпровська, Криворізька і Сєверодонецька ТЕЦ, "Азовмаш", "Турбоатом", ЗТМК, "Оріана", Завод алюмінієвої фольги, "Президент-Готель", "Центренерго", ОПЗ і "Сумихімпром".

Як зазначив В.Трубаров, в управлінні Мінекономрозвитку три підприємства: ОГХК, "Електротяжмаш" і Дніпровський електровозобудівний завод, ще два об'єкти в управлінні Мінагрополітики - "Аграрний фонд" і Державна продовольчо-зернова корпорація України і по одному підпорядковані Міненерговугілля, Кабміну і Міністерству охорони здоров'я - відповідно Вугільна компанія "Краснолиманська", "Украгролізинг" та "Індар".

Як повідомлялося, Верховна Рада України від 18 січня 2018 року підтримала в другому читанні і в цілому законопроект №7066 "Про приватизацію державного майна "з техніко-юридичними правками. Президент України Петро Порошенко підписав закон про приватизацію 2 березня на Нацраді реформ.

З набуттям чинності цього закону з 7 березня ФДМ переглянув переліки об'єктів на приватизацію в 2018 році, зокрема, виключивши з них контрольні пакети акцій п'яти обленерго, блокуючі пакети акцій трьох обленерго, "Донбасенерго" і 40% - "Світ ласощів".

В оновленому переліку в групі найбільших об'єктів, що підлягають приватизації в поточному році, залишилося тільки чотири позиції: 99,567% акцій ОПЗ, 99,995% - "Сумихімпром", 68,009% - Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату (ЗАлК) і 78,29% - "Центренерго". За умови схвалення урядом умов продажу виставляння перших трьох на конкурс ФДМ запланував на травень, "Центренерго" - на червень, проте в повідомленні В.Трубарова ЗАлК відсутня.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" у ФДМ, таке істотне скорочення списку найбільших об'єктів для приватизації в 2018 році було пов'язане з тим, що лише зазначені чотири об'єкти підпали під перехідні положення нового закону. Додатковий список об'єктів з активами понад 250 млн грн для продажу в цьому році має бути додатково затверджений урядом.

Держбюджет-2017 передбачав 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму в 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група СКМ Ріната Ахметова, що вже володіє в них контрольним пакетом.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн за умов плану в 17,1 млрд грн. Держбюджет-2018 передбачає надходження від приватизації 21,3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА