17:40 03.05.2018

Суд Лондона в п'ятницю проведе чергове засідання за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

2 хв читати
Суд Лондона в п'ятницю проведе чергове засідання за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова

Високий суд Лондона 4 травня проведе чергове засідання за позовом ПриватБанку (Київ) проти його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних з ними компаній, повідомляється в порядку денному засідань суду.

Засідання призначене на 12:00 за лондонським часом. Суддею в процесі виступить Пітер Рот (Peter Roth).

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації наприкінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Г.Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які, ймовірно, їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Позивач домігся, що суд вжив запобіжних заходів: видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Г.Боголюбова і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Крім того, суд за підсумками слухань на початку березня 2018 року зобов'язав Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd деталізувати інформацію про деякі операції з коштами ПриватБанку, отриманими від інших осіб.

Коломойський прогнозує, що розгляд Високим судом Лондона справи по суті відбудеться не раніше 2020 року.

Раніше всі компанії-відповідачі фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачається арешт ряду рахунків у кіпрському філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитів рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА