14:12 07.05.2018

Заборгованість із виплати зарплати на державних шахтах становить понад 740 млн грн - Волинець

2 хв читати
Заборгованість із виплати зарплати на державних шахтах становить понад 740 млн грн - Волинець

Глава "Незалежної профспілки гірників України" (НПГУ) Михайло Волинець заявляє, що загальна заборгованість із заробітної плати на державних шахтах становить понад 740 млн грн.

"Місячний фонд зарплати на підприємствах державної власності, на вугільних шахтах, становить 530 млн грн. Чисельність працівників, зайнятих на державних шахтах, становить 41 тис. людей. Загальна заборгованість із заробітної плати становить 740 млн грн", - сказав він на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок у Києві.

За його словами, заборгованість за 2015 рік, 2016 і 2017 роки становить 274 млн 975 тис. грн, а також 470 млн грн заборгованості за квітень поточного року.

Крім того, Волинець зазначає, що також є несправедливість при виплаті зарплат. Зокрема, зарплату не виплачують на шахтах, де колектив висловлює невдоволення роботою керівництва і наявністю корупційних схем у галузі.

"Їх карають за те, що вони критикують "смотрящих" і не дають закрити шахту", - зазначив він, навівши як приклад ситуацію на шахті №9 "Нововолинська №9" (ДП "Волиньвугілля").

М.Волинець наголосив, що така ситуація з фінансуванням галузі, зокрема з виплатою зарплати, провокує відтік кадрів за кордон.

Раніше цього дня гірники шахти №9 "Нововолинська №9" припинили роботу на знак протесту проти невиплати зарплати; в понеділок, 7 травня, має відбутися нарада у міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика щодо вирішення конфлікту шахтарів із керівництвом підприємства.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року міністр енергетики та вугільної промисловості І.Насалик також зустрічався з гірниками шахти "Нововолинська №9" (ДП "Волиньвугілля").

У 2017 році гірники шахти "Нововолинська №9" кілька разів страйкували і протестували через невиплати зарплат. У поточному році роботу шахти зупиняли через брак обладнання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА