20:57 08.05.2018

Аргентина веде переговори з МВФ щодо кредитної лінії на $ 30 млрд

2 хв читати
Аргентина веде переговори з МВФ щодо кредитної лінії на $ 30 млрд

Аргентина розпочала переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) стосовно надання гнучкої кредитної лінії, заявив у телезверненні до населення країни президент Маурісіо Макрі.

"Усього кілька хвилин тому я говорив з директором (МВФ - ІФ) Крістін Лагард, і вона підтвердила, що ми сьогодні ж почнемо роботу над угодою", - сказав аргентинський президент.

Він не уточнив потенційної суми кредиту. Разом з тим, поінформовані джерела повідомили агентству Bloomberg, що йдеться про $ 30 млрд.

"Такий крок дозволить нам зміцнити зростання та програму розвитку. Він дозволить нам гідно зустріти новий глобальний сценарій, і уникнути тих криз, з якими ми стикалися раніше", - упевнений М.Макрі.

Після виступу президента, який був першим за час травневої кризи в Аргентині, міністр казначейства Ніколас Духовне провів прес-конференцію. Він коротко окреслив несприятливі умови в країні: успадкований від попереднього уряду високий дефіцит бюджету, погіршення ситуації на зовнішніх ринках.

Обговорюваний кредит від МВФ міністр назвав "превентивним фінансуванням".

Протягом останніх 14 років Аргентина майже весь час перебувала в стані дефолту за тими чи іншими борговими зобов'язаннями. Їй двічі була потрібна реструктуризація боргу - в 2005 році при президенті Несторі Кіршнері й у 2010 році, коли країну очолила його дружина Крістіна Фернандес де Кіршнер.

У перші дні 2018 року Аргентина залучила на боргових ринках $ 9 млрд, і міністр фінансів Луїс Капуто кілька разів обіцяв не розміщувати боргові зобов'язання найближчим часом.

Аргентинський песо, курс якого раніше у вівторок падав більш ніж на 5%, до нового мінімуму, уповільнив зниження до 1,3% на новинах про переговори з МВФ. За долар дають близько 22,25 песо.

Волатильність аргентинської нацвалюти за останні 10 днів близька до максимуму з січня 2016 року. Минулого тижня вартість песо скоротилася на 6%, і ЦБ країни був змушений за тиждень підняти процентні ставки з 27,25% до 40% в три етапи, щоб стримати інфляцію і обвал валюти. З початку року песо впало на 20%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА