18:14 10.05.2018

Кабмін схвалив понад 700 підприємств для приватизації в 2018-2020 роках

2 хв читати
Кабмін схвалив понад 700 підприємств для приватизації в 2018-2020 роках

Кабінет Міністрів у четвер крім затвердження переліку з 26 об'єктів великої приватизації на 2018 рік вартістю активів понад 250 млн грн кожен ухвалив також загальний перелік об'єктів, що підлягають приватизації в 2018-2020 роках, - понад 700 підприємств, повідомив перший віце-прем'єр глава Мінекономрозвитку Степан Кубів.

"Обидва переліки будуть доступні для ознайомлення після короткої доопрацювання із зацікавленими органами", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з наявним у розпорядженні агентства проекту протокольного рішення, в цьому переліку і ті об'єкти, які можуть бути приватизовані після внесення правок до законодавства.

У документі доручено МЕРТ в двотижневий термін доопрацювати перелік з урахуванням фактичного стану об'єктів і опублікувати його на своєму сайті, а також вносити в нього зміни на підставі обґрунтованих пропозицій суб'єктів управління.

Згідно з наявним переліком, в ньому є активи, які були остаточно продані ще в минулому році, наприклад, Український банк реконструкції та розвитку, блокпакети ДТЕК Дніпроенерго, ДТЕК Західенерго і ДТЕК Донецькобленерго ". Є об'єкти, в яких у держави залишилося дуже незначна частка: Укрсоцбанк - 0,00004%, а є і викликають подив позиції, такі як держпідприємство "Іллічівський морський торговельний порт", органом управління якого зазначено Міненерговугілля, тоді як інші порти (зокрема "Южний", Одеський, Маріупольський) і Адміністрація річкових портів проходять у відомстві Мінінфраструктури.

У переліку найбільший за обсягом активів на українському банківському ринку Приватбанк і Укргазбанк, що входить до п’ятірки

Присутній на засіданні Кабміну глава парламентського комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук закликав уряд якомога швидше визначитися зі списком підприємств, які варто залишити в держвласності, а всі інші виставити на продаж. Він обіцяв підтримку в проведенні цього відповідного законопроекту через Верховну Раду.

Як повідомлялося, на початку липня минулого року Кабмін схвалив запропоновану Мінекономрозвитку концепцію управління держпідприємствами (Triage), згідно з якою держава планує з 3444 компаній і об'єктів зберегти у своїй власності лише 15 особливо важливих підприємств і 363 об'єкти, що забезпечують виконання державою своїх функцій, а решту передати в концесію, продати або ліквідувати. Це було однією з умов програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Згідно з оприлюдненими тоді цифрам, з 359 об'єктів, які пропонується передати в концесію, - два аеропорти, 333 об'єкти лісового господарства та 24 автодорожніх компанії з активами в 14,5 млрд грн. На приватизацію, зокрема на передачу в комунальну власність, передбачалося 893 об'єктів з активами в 189,4 млрд грн. Припинити або ліквідувати - 1255 з активами в 132,6 млрд грн. Ще 559 об'єктів і підприємств з активами в 45,1 млрд грн розміщені на неконтрольованій території в Криму або зоні АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА