12:32 15.05.2018

Вартість разового проїзду в міському транспорті Києва зросте вдвічі

2 хв читати
Вартість разового проїзду в міському транспорті Києва зросте вдвічі

З 14 липня вартість проїзду в міському транспорті Києва становитиме від 6,3 грн - за умови користування проїзним квитком або безконтактної карткою, і 8 грн - за разову поїздку, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Дмитра Давтяна.

"З 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд у міському транспорті столиці. Пасажири, які користуються проїзними квитками на місяць і безконтактними картками, у разі їх поповнення будуть платити за одну поїздку від 6,3 грн", - повідомив заступник голови КМДА у вівторок.

За його словами, міська адміністрація встановлює "максимально низьку вартість проїзду саме для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 грн будуть платити пасажири, що користуються міським громадським транспортом іноді, або гості столиці".

Разом з тим, начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський під час прес-брифінгу з перегляду чинних тарифів на проїзд в громадському транспорті столиці повідомив, що для постійних пасажирів метрополітену, користувачів безконтактних карток вартість проїзду зросте на 1,3-1,5грн.

"Для постійних пасажирів вартість поїздки в метро підвищиться на 1 грн 30 коп. у проїзних і на 1 грн 50 коп. у разі поповнення карти метро на 50 поїздок, відносно сьогоднішньої вартості в 5 грн. Усі пільги для соціально вразливих категорій населення, а таких в метрополітені 23 - збережені", - сказав В.Брагінський.

Він додав, що кошти від зміни тарифу будуть спрямовані на два основних напрямки: оплату енергоресурсів, які подорожчали, і наближення заробітної плати на підприємстві до середніх показників у столиці.

"Нам потрібно утримати висококваліфікованих працівників, які сьогодні масово їдуть на найпростішу роботу в Європу, де отримують 1000 євро щомісяця, або йдуть у приватні компанії. Є близько 300 вакансій, серед яких машиністи, електрики і слюсарі з ремонту ескалаторів. Тобто фахівці, від яких залежить належна робота метрополітену", - сказав керівник метрополітену.

Д.Давтян нагадав, що останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня відбулося в лютому 2015 року. А в 2017 році відбулася коригування окремих його складових.

"З 2015 року в країні виросли тарифи на електроенергію - в 5,4 раза, вартість дизельного палива - в 1,5 раза, вартість шин - в 1,5 раза, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183% ", - підкреслив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА