12:54 15.05.2018

"Лабораторія Касперського" перенесе до Швейцарії зберігання та обробку даних користувачів у Європі та ще п'яти регіонах світу

2 хв читати
"Лабораторія Касперського" перенесе до Швейцарії зберігання та обробку даних користувачів у Європі та ще п'яти регіонах світу

"Лабораторія Касперського" має намір перенести до Швейцарії зберігання і обробку даних користувачів у Європі та ще п'яти регіонах світу, випливає з прес-релізу антивірусної компанії. Рішення прийнято в рамках реалізації глобальної ініціативи інформаційної відкритості (Global Transparency Initiative), яку "Лабораторія Касперського" запустила в жовтні 2017 роки після звинувачень в кібершпіонажу з боку американської і британської влади.

Зокрема, до кінця 2019 року "Лабораторія Касперського" відкриє в Цюріху центр обробки даних користувача - там буде зберігатися і оброблятися інформація, яку компанія отримує за згодою своїх користувачів з Європи, Північної Америки, Сінгапуру, Австралії, Японії і Південної Кореї. У перспективі там будуть зберігатися дані від клієнтів і з інших країн. Зберігання та обробка даних буде здійснюватися під наглядом сторонньої незалежної організації.

До кінця 2018 року "Лабораторія Касперського" також планує перенести до Швейцарії системи для збирання своїх антивірусних продуктів і їх оновлень з вихідного коду, розробленого в R&D-центрах в різних країнах. Програмне забезпечення (ПО) і цілісність його вихідного коду буде проходити перевірку з боку незалежних експертів з відповідними компетенціями - довіреними партнерами компанії і зацікавленими особами з держструктур. Цей захід стане додатковою верифікацією готового продукту.

У "Лабораторії Касперського" розповіли "Інтерфаксу", що вартість проекту з перенесення частини ключових операцій в Швейцарію становить $12 млн. При цьому в компанії не розкривають, яка частка призначених для користувача даних від усієї клієнтської бази "Лабораторії Касперського" буде зберігатися в Швейцарії.

У Швейцарії "Лабораторія Касперського" також відкриє свій перший Центр прозорості (Transparency Center). Раніше "Лабораторія Касперського" заявляла, що до 2020 року відкриє три таких центри - в Європі, США і Азії - в рамках ініціативи інформаційної відкритості.

Раніше нідерландські ЗМІ з посиланням на лист глави Мін'юсту до парламенту повідомили, що уряд країни прийняв рішення відмовитися від продукції "Лабораторії Касперського".

Минулого року влада США ввела заборону на використання продукції "Лабораторії Касперського" в американських державних структурах через можливих зв'язків компанії з російськими спецслужбами. А британський Національний центр кібербезпеки рекомендував відомствам, що відповідають за нацбезпеку, не використовувати продукцію компанії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА