18:46 15.05.2018

Рада прийняла за основу закон про заборону використання пальмової олії в продуктах харчування

1 хв читати
Рада прийняла за основу закон про заборону використання пальмової олії в продуктах харчування

Верховна Рада на засіданні у вівторок прийняла за основу закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів" (№3871).

За відповідне рішення проголосували 233 народних депутати.

Згідно із документом запропоновано внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також до законів України "Про молоко та молочні продукти" та "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів", за якими встановлюється адміністративна відповідальність за виробництво, введення в обіг або реалізацію "харчових продуктів із вмістом пальмової олії". Також забороняється використання пальмової олії у виробництві традиційних молочних продуктів і харчових продуктах, вироблених в Україні.

Недотримання вимог закону призводить до накладення штрафу на посадових осіб підприємств від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг, один неоподатковуваний мінімум - 17 грн). Повторне порушення, вчинене протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, призведе до штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА