12:25 16.05.2018

Кабмін розподілив 300 млн грн субвенції місцевим бюджетам на компенсацію вартості житла інвалідам та членам сімей загиблих в АТО

1 хв читати
Кабмін розподілив 300 млн грн субвенції місцевим бюджетам на компенсацію вартості житла інвалідам та членам сімей загиблих в АТО

Кабінет Міністрів України розподілив понад 299,9 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим на виплату грошової компенсації за житло 327 громадянам, які отримали інвалідність в антитерористичній операції, або членам сімей загиблих в АТО.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зокрема, уряд розпорядженням затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 299 900 090 грн на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих, а також для осіб з інвалідністю I-II групи, визначених законом України "Про статус ветеранів війни , гарантії їх соціального захисту", та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в АТО.

За інформацією обласних і Київської міської державної адміністрацій, станом на 12 квітня 2018 року загальна кількість громадян, яким передбачено виплату грошової компенсації, становила 327 осіб.

"У 2016-2017 роках вже куплена +1071 квартира на суму 909,5 млн грн. У 2018 році планується купити 356 квартир на суму 354,8 млн грн", - сказав на засіданні міністр соціальної політики Андрій Рева.

Реалізація цього розпорядження уряду сприятиме покращенню соціального захисту вищезазначених категорій населення шляхом забезпечення їх житлом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА