16:15 16.05.2018

"Укрпошта" висловлюється за необхідність продажу окремих поштамтів та інших непрофільних активів

2 хв читати
"Укрпошта" висловлюється за необхідність продажу окремих поштамтів та інших непрофільних активів

Національний оператор поштового зв'язку ПАТ "Укрпошта" висловлюється за необхідність продажу деяких поштамтів та інших непрофільних активів і ратує за внесення необхідних законодавчих змін.

"Під час корпоратизації статутний капітал "Укрпошти" було, зокрема, сформовано з об'єктів нерухомості. Це 1,3 млн кв. м об'єктів, з яких 25% ми вже не використовуємо. З них багато об'єктів, типу поштамтів, які, можливо було б краще перетворити на готель чи офісні будівлі, ніж утримувати там бухгалтерію і операційно-облікові підрозділи "Укрпошти". Приватна компанія собі такого не дозволила б", - сказав директор із управління нерухомим майном та інфраструктурою "Укрпошти" Дмитро Сенніченко під час круглого столу "Україна на щляху приватизації" у Києві в середу.

Водночас він зазначив, що підприємство зараховано до об'єкта стратегічних об'єктів. Відповідно ні сама "Укрпошта", ні її окремі об'єкти не підлягають приватизації.

"Ми працюємо з урядом, з парламентом, щоб внести правки до прикінцевих положень (закону "Про приватизацію" - ІФ), щоб дозволити продавати непрофільні об'єкти за прозорою процедурою, з дозволу рад або управляючих органів, з незалежною оцінкою, оскільки у нас майже 30% неробочих об'єктів, які руйнуються. Це і санаторії, і профілакторії й інші об'єкти ", - сказав Д.Сенніченко.

У свою чергу глава офісу Національної інвестиційної ради (НІС) Юлія Ковалів повідомила, що наявність значного обсягу непрофільних активів властиво не лише "Укрпошті", а й іншим великим держпідприємствам.

"Якщо подивитися на перелік стратегічних, заборонених до приватизації підприємств, всередині кожної з цих структур є дуже велика кількість непрофільних активів... Це може бути нерухомість, сільськогосподарські підрозділи при нафтогазових компаніях, в Укрзалізниці" та інші непрофільні активи, які фактично не є меншими за вартістю, ніж, наприклад, Запорізький алюмінієвий комбінат", - сказала вона.

За її словами ці об'єкти дуже цікаві, як внутрішнім, так і зовнішнім інвесторам. За певного структурування їхній продаж може стати паралельним процесом до приватизації держпідприємств.

"Цей паралельний блок не можна втрачати. Це також є можливістю реструктуризувати компанії, оптимізувати їхню діяльність і залучити інвесторів, особливо якщо говорити про всі непрофільні агрокомпанії, медустанови, а також нерухомість", - сказала Ю. Ковалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА