11:04 18.05.2018

Інтерес до транспортування газу з Румунії в Україну Трансбалканським трубопроводом проявляють 11 компаній

1 хв читати
Інтерес до транспортування газу з Румунії в Україну Трансбалканським трубопроводом проявляють 11 компаній

Інтерес до транспортування газу з Румунії в Україну Трансбалканським трубопроводом проявляють 11 компаній-газотрейдерів, повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз" за підсумками оцінки незобов’язуючого попиту на цей напрям.

"11 провідних європейських та українських газових трейдерів висловили зацікавленість у транспортуванні природного газу за напрямком Румунія-Україна на загальну потужність до 10 млрд куб. м на рік, що вдвічі перевищує запропоновані потужності", - йдеться в повідомленні.

В "Укртрансгазі" нагадують, що транспортування стане можливим у 2020 році, після завершення дії транзитного контракту з російським "Газпромом".

Трансбалканський трубопровід є перспективним альтернативним джерелом надходження природного газу в Україну, особливо якщо врахувати введення в експлуатацію газопроводу TANAP, наявність LNG-терміналів у Греції та Туреччині й перспективи зростання видобутку газу на шельфі Чорного моря у Румунії.

"Десятирічний план розвитку оператора ГТС Румунії компанії SNTGN Transgaz SA передбачає проект сполучення національної газотранспортної системи та румунських офшорних родовищ газу з трубопроводом Транзит-1. Оператори ГТС Румунії та України також домовилися про реконструкцію газовимірювальної станції "Ісакча-1", що дасть змогу покращити точність вимірювання газу та забезпечить можливість двостороннього потоку газу в цій точці з’єднання систем", - додають в "Укртрансгазі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА