14:30 18.05.2018

МЕРТ і МОН розділили повноваження в сфері інновацій

1 хв читати
МЕРТ і МОН розділили повноваження в сфері інновацій

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів і міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписали протокол про розподіл повноважень у сфері інновацій, згідно з яким Міністерство освіти і науки (МОН) зосередиться на створенні умов для інноваційного середовища в школах і вищих навчальних закладах, а Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) займеться комерціалізацією винаходів у реальному секторі економіки, повідомив МЕРТ на сайті.

"Нашим основним завданням є формування політики, яка полегшить винахідникам пошук фінансування, а також допомога стартапам у комерціалізації їхніх рішень, розвитку державних і недержавних програм підтримки", - цитує прес-служба Мінекономрозвитку С.Кубіва.

За словами Л.Гриневич, МОН розпочав роботу над створенням Стратегії інноваційного розвитку України, до якої доличилися більше сотні стейкхолдерів.

"Актуальна також підготовка необхідних змін до законодавства. Це, перш за все, проекти законів "Про підтримку інновацій" та "Про трансфер технологій", - наголосила міністр освіти.

МОН і Мінекономрозвитку також мають намір співпрацювати у впровадженні нових підходів до підприємницької освіти, у розвитку інноваційної інфраструктури, цифровізації економіки і розвитку сфери інтелектуальної власності, зазначило міністерство в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА