21:04 20.05.2018

США припиняють торгову війну з Китаєм

2 хв читати
США припиняють торгову війну з Китаєм

"Ми припиняємо торгову війну з Китаєм", - заявив Стівен Мнучін. Напередодні про домовленості не починати це протистояння також розповіли в Китаї. Але остаточна торговельна угода з Пекіном ще попереду, вважають в США

Американський міністр фінансів Стівен Мнучін заявив, що після того, як Вашингтон і Пекін вирішили відмовитися від взаємних погроз з тарифів і працюють над "більш широкою торговою угодою", "торгова війна (Сполучених Штатів) з Китаєм припинена". Про це глава відомства заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Ми відкладаємо торгову війну (з Китаєм). Зараз ми домовилися призупинити введення тарифів (у відношенні один до одного), поки намагаємося діяти в цих рамках", - сказав Мнучін.

Подібна угода, як нагадує BBC News, була укладена після переговорів між представниками США і Китаю на початку травня, під час яких Вашингтон намагався переконати Пекін скоротити торговий дефіцит не менше ніж на $ 200 млрд до кінця 2020 року порівняно з 2018 роком. У минулому році дефіцит США в торгівлі з Китаєм склав $ 375,7 млрд (за товарами), або 46% сукупного торговельного дефіциту США, за даними американського Мінторгу.

Тепер же міністр фінансів США зауважив, що Штати очікують значного збільшення експорту американської сільськогосподарської продукції до Китаю і подвоєння закупівель у сфері енергетики протягом наступних трьох-п'яти років. "У нас є конкретні цілі, але я не збираюся їх публічно розкривати", - зауважив Мнучін, додавши, що вони стосуються "галузей промисловості". Під час останніх переговорів сторони, як підкреслив міністр, "досягли значного прогресу".

При цьому глава Національної економічної ради при президенті США Лоуренс Кадлоу в інтерв'ю телеканалу ABC News заявив, що, на його думку, остаточна торговельна угода з Китаєм ще попереду. "Немає ніякого погодження з угоди. Є комюніке двох великих країн, і все", - сказав він, зауваживши, що в цьому документі можна прочитати тільки те, що сторони мають намір "робити далі".

Зокрема, для того щоб обговорити деталі майбутньої домовленості та погодити конкретні цифри, як пояснив Мнучін, з візитом до Китаю найближчим часом вирушить міністр торгівлі США Уілбур Росс. Напередодні за підсумками поїздки до Вашингтона, про те, що Китай і США досягли згоди з питань економіки і домовилися не вплутуватися в торгову війну, журналістам також оголосив віце-прем'єр Держради Китаю Лю Хе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА