13:28 21.05.2018

Провідні аукціонні доми отримали $2,8 млрд за два тижні травневих аукціонів живопису

1 хв читати
Провідні аукціонні доми отримали $2,8 млрд за два тижні травневих аукціонів живопису

Провідні аукціонні доми на ринку предметів мистецтва - Christie's, Sotheby's і Phillips - зібрали понад $2,8 млрд за два тижні травневих аукціонів живопису, свідчать підрахунки Financial Times.

Зокрема, п'ять днів торгів у Нью-Йорку принесли їм понад $1,7 млрд - більше за попередні оцінки та виручку 2017 року, яка становила $1,5 млрд. Раніше у травні колекція сімейства Рокфеллерів пішла з молотка за $832,6 млн з усіма комісіями.

"Суми грошей, які перейшли з рук у руки за якісь п'ять-шість днів, приголомшують. Такі новини про стан ринку вселяють надію", - заявила FT засновник і партнер нью-йоркської галереї Levy Gorvy Домінік Леві.

Виручка на 10 з 12 найважливіших аукціонів травня перевищила очікування. Найдорожчим полотном двох тижнів стала "Оголена, що лежить" Модільяні ($157,2 млн), на другому місці - "Дівчина з квітковим кошиком" Пікассо ($115 млн, найдорожчий лот із колекції Рокфеллерів), на третьому - "Супрематична композиція" Малевича ($85,8 млн).

На торгах Sotheby's минулої середи були оновлені максимуми ціни для полотен одразу 15 художників. Зокрема, було встановлено рекорд ціни прижиттєво проданого твору афроамериканського живопису: репер Дідді (Шон Коумз) заплатив $21,1 млн за "Колишні часи" (Past Times) Керрі Джеймса Маршалла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА