16:50 21.05.2018

Залізничники "ArcelorMittal Кривий Ріг" вийшли на роботу після чотириденного страйку

3 хв читати
Залізничники "ArcelorMittal Кривий Ріг" вийшли на роботу після чотириденного страйку

Залізничники найбільшого в Україні Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) після чотириденного страйку повернулися до роботи.

"Вчора, 20 травня, після чотириденного страйку, третя зміна залізничників відновила роботу, в ніч з неділі на понеділок вийшла перша, а з сьогоднішнього ранку працює друга (загалом чотири зміни). Наразі цех з експлуатації залізничного транспорту ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" працює стабільно, на лінії задіяно 82 тепловози (усі - власні). Підприємство готується до поступового відновлення повного металургійного циклу і роботи всіх агрегатів", - повідомляється в прес-релізі компанії у понеділок.

При цьому наголошується, що, незважаючи на важке фінансове становище, викликане різким зниженням обсягів виробництва, менеджмент ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" робить все можливе, щоб забезпечити соціальний захист своїх працівників, не допустити зриву виплати зарплати за травень. Так, керівництво компанії прийняло рішення про своєчасну виплату 22 травня авансу в повному обсязі з урахуванням підвищення зарплати (з 1 травня 2018 року оклади працівників підприємства були підвищені від 5% до 20%), про який було оголошено раніше.

Водночас адміністрація констатує, що в обставинах, що склалися компанія змушена призупинити реалізацію низки своїх соціальних проектів. Так, з 21 травня тимчасово заморожено проект "Путівка до відпустки", що надавав можливість працівникам обирати путівку для відпочинку за допомогою турагентства і отримувати від підприємства часткову компенсацію її вартості. Також припинено виплати матеріальної допомоги співробітникам і робота власного санаторію-профілакторію "Джерело".

При цьому наразі ще продовжують працювати власні дитячі оздоровчі табори "Парус" і "Буревісник", пансіонати "Азов" і "Червоні вітрила", безкоштовні для співробітників бази відпочинку підприємства. Також зберігаються пільгові ціни на харчування в їдальнях і буфетах, забезпечення медичного страхування. Подальше фінансування соціальних об'єктів і надання пільг залежить від ситуації на підприємстві.

"Компанія закликає своїх працівників підтримувати стабільну роботу підприємства і не реагувати на чергові спроби "розгойдати ситуацію" в інтересах окремих політиків. Заради своїх амбіцій і рейтингів вони ставлять під загрозу роботу комбінату та інших підприємств гірничо-металургійного комплексу країни, а також "Укрзалізниці". Це може підірвати благополуччя і економічне зростання України, в основі якого покладено успішну роботу підприємств ГМК і транспортних компаній", - резюмується у прес-релізі.

Як повідомлялося, на найбільшому в Україні ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" через страйк залізничників, які підтримали акції протесту працівників "Укрзалізниці", не функціонує кілька основних цехів і підприємство могло повністю зупинитися. Станом на 17 травня на підприємстві були задіяні лише 14 тепловозів із 92. У зв'язку з цим паралізовано увесь технологічний ланцюжок. Повністю зупинено підрозділи гірського департаменту, агломераційні цехи, всі доменні печі (окрім шостого), весь сталеплавильний і прокатний переділи.

Керівництво "ArcelorMittal Кривий Ріг" провело низку зустрічей з колективом для обговорення вимог залізничників, однак безрезультатно. По допомогу в нормалізації ситуації генеральний директор меткомбінату Парамжіт Калон звернувся до президента України Петра Порошенка, який доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну екстрено надати допомогу. Міністр надав вказівку забезпечити метпідприємство людьми і за необхідності технікою.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА