19:18 22.05.2018

Споживчі настрої українців у квітні продовжили поліпшуватися

2 хв читати
Споживчі настрої українців у квітні продовжили поліпшуватися

Індекс споживчих настроїв українців після зростання в березні цього року на 2,3 пункту в квітні додав ще 3,7 пункту і досяг 61,3 (тут і далі за шкалою від нуля до 200) у порівнянні з 54,8 рік тому, йдеться в щомісячному дослідженні GfK Ukraine.

"Найбільший приріст зафіксовано за індексом очікуваного розвитку економіки протягом найближчого року. Така динаміка корелює з поліпшенням у першому кварталі 2018 очікувань підприємств щодо розвитку їх бізнесу в найближчі 12 місяців за даними дослідження Національного банку", - прокоментували такі результати аналітики GfK Ukraine.

Згідно з дослідженням, оцінка респондентами поточного становища (ІПС) виросла на 2,3 пункту - до 58,9, в тому числі поточного особистого матеріального становища - на 3,7 пункту, до 51,7, а доцільності великих покупок - на 0,9 пункту, до 66,2.

Індекс економічних очікувань в квітні піднявся на 4,6 пункту - до позначки 63,0. При зростанні індексу очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року на 7 пунктів - до 62 і аналогічний індекс на найближчі п'ять років опустився на 6,1 пункту - до 67,4.

Очікування щодо безробіття і зміцнення національної валюти в квітні покращилися: відповідні індекси знизилися відповідно на 3,5 пункту - до 130,7 і на 2,3 пункту - до 147,6. У той же час індекс девальваційних очікувань виріс на 5,5 пунктів - до 188,5.

Як повідомлялося, попередній локальний максимум споживчих настроїв було зафіксовано в жовтні, коли вони покращилися на 3,6 пункту - до 62,6 після п'яти місяців стабільності. У наступні місяці настрої споживачів погіршувалися аж до локального мінімуму в 55,4 в лютому цього року.

Gfk Ukraine здійснює дослідження домашніх господарств для визначення споживчих настроїв в Україні з червня 2000 року. Опитується 1 тис. респондентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА