11:24 23.05.2018

Київ не братиме на себе борги "Київенерго"

2 хв читати
Київ не братиме на себе борги "Київенерго"

Київ не братиме на КП "Київтеплоенерго" борги ПАТ "Київенерго", сказав заступник міського голови Володимир Прокопів на брифінгу в Києві в середу

"Борги "Київенерго" міська рада на себе не перебиратиме за жодних обставин", - сказав він.

В.Прокопів додав, що сьогодні Київрада планує ухвалити відповідну постанову, в якій буде зафіксовано відмову від прийому боргів.

"Буде встановлено чітку позицію всіх п'яти фракцій Київради", - сказав він.

В.Прокопів висловив думку, що необхідний діалог між НАК "Нафтогаз України", "Київенерго" та владою столиці щодо погашення боргів, проте, на його думку, держхолдинг не має права відмовлятися від підписання договору з КП "Київтеплоенерго" під приводом старих боргів "Київенерго".

У свою чергу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв закликав "Нафтогаз" укласти договір на постачання газу з комунальним підприємством "Київтеплоенерго", наголосивши на неможливості гарячого водопостачання мікрорайонам, які живляться від котелень "Київтеплоенерго" без такого договору.

"Ми звертаємося до "Нафтогазу" до 1 червня укласти договір і паралельно з цим напрацьовувати механізми щодо вирішення ситуації навколо заборгованості разом із "Київенерго", - сказав він.

У свою чергу в "Нафтогазі України" зазначили, що, згідно із законодавством, разом з переданням теплогенерувального обладнання від одного суб'єкта до іншого мають передаватися і борги за газ, що утворилися в роботі цього обладнання раніше.

"Міська влада намагається переконати нас через тиск у публічному просторі (підписати договір із "Київтеплоенерго" без урегулювання ситуації з боргами "Київенерго" - ІФ), але ми тут ні до чого - є закон, стаття 22 закону "Про теплопостачання", - зазначили в прес-службі "Нафтогазу України".

У НАК додали, що, крім кредиторської заборгованості, "Київенерго" має передати "Київтеплоенерго" дебіторську заборгованість - таким чином, у комунального підприємства будуть джерела для погашення боргів перед "Нафтогазом України".

"Ми сподіваємося, що місто діятиме в інтересах споживачів і виконає вимоги закону, щоб постачання гарячої води в наших і ваших оселях відновилося якнайшвидше", - резюмували в "Нафтогазі України".

Як повідомлялося раніше, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийняло від "Київенерго" столичні тепломережі, зокрема котельні, але за винятком двох ТЕЦ і сміттєспалювального заводу. Передання цих об'єктів заплановане на найближчий час.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА