12:42 23.05.2018

Норма про скасування "24 години" не підтримується Кабінетом міністрів - Кубів

2 хв читати

Перший віце-прем’єр України, міністр економічного розвитку України Степан Кубів подав негативний висновок до комітету Верховної ради України з питань митної та податкової політики щодо проекту Закону України “Про внесення змін до підпунктів 191.23 та 196.1.18 податкового кодексу України (щодо виключення часових обмежень). Законопроектом пропонується виключити вказані положення статей з Податкового кодексу України щодо відстуності громадян на території України більше або менше 24 годин при визначенні бази оподаткування податку на додану вартість.

«Проект Закону України про внесення змін до підпунктів 191.23 та 196.1.18 податкового кодексу України (щодо виключення часових обмежень), ініційований народним депутатом А. Антонищуком не підтримується Кабінетом Міністрів з таких підстав, - йдеться у висновку за підписом С. Кубіва. - Норма не обмежує прав громадян щодо строку перебування за кордоном та в’їзду в Україну, а застосовується лише для визначення бази оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення цими громадянами товарів».

У висновку також йдеться, що “як свідчить світова практика, запровадження вартісниих та кількісних, сезонних чи часових обмежень, або обмежень за певними категріями товарів не створює незручностей та не спричиняє негативних наслідків”.

 

Як повыдомлялося раніше з початку 2018 року, згідно Закону України № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» правом безмитного ввезення товару (крім підакцизних товарів та особистих речей) у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі може скористатись фізична особа, якщо сумарна фактурна вартість товару не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага не перевищує 50 кг, та особа була відсутня в Україні більше ніж 24 години, та в'їжджає в Україну не частіше одного разу впродовж 72 годин через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України.

За даними Міністерства Республіки Польща на квітень 2018 року трафік товарів з безмитного ввезення на кордоні з Польщею скоротилася в 2 рази з 2 млрд 645 млн грн. до 1 млрд 406 млн грн. Також повідомлялося, що нові норми Податкового кодексу щодо безмитного ввезення імпорту вдвічі знизили використання системи TAX FREE на кордоні з Польщею.

17 травня профільний комітет ВРУ погодив винесення в зал законопроекту № 7484 про скасування норми "24 години" для безмитного ввезення товарів в Україну.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА