13:51 23.05.2018

Сбербанк робитиме четверту спробу продати український бізнес - Греф

2 хв читати
Сбербанк робитиме четверту спробу продати український бізнес - Греф

Сбербанк РФ робитиме четверту спробу продати український бізнес, повідомив голова банку Герман Греф.

"Україна - це окрема історія, ми вже зробили три спроби продати банк. Зараз робитимемо ще й четверту спробу. Сподіватимемося, що цього разу вона буде успішною", - сказав Г.Греф в інтерв'ю телеканалу "Россия 24".

Минулого тижня Національний банк України (НБУ) оголосив, що наразі не бачить потенційних покупців "дочок" російських держбанків і вважає згортання діяльності єдиною можливістю для держбанків РФ піти з українського ринку.

У березні НБУ відмовив Паритетбанку (Білорусь) у придбанні 100% акцій Сбербанку (Київ).

Раніше інтерес до купівлі українського Сбербанку проявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Паритетбанк, що перебуває в держвласності, та через нього - українську "дочку" Сбербанку РФ.

Спочатку влада Білорусі схвалила продаж бізнесмену держбанку за $50 млн, проте пізніше підконтрольна В.Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається власністю його поточного власника - Республіки Білорусь.

Крім того, Сбербанк (РФ) мав домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбувся. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову та синові власника ПК "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїду в погодженні придбання істотної участі в українському Сбербанку.

Сбербанк (раніше - дочірній банк Сбербанку Росії, до цього - банк "НРБ") заснований у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА