12:58 25.05.2018

Порошенко впевнений у продовженні співпраці з міжнародними фінансовими організаціями

1 хв читати
Порошенко впевнений у продовженні співпраці з міжнародними фінансовими організаціями

Президент України Петро Порошенко впевнений у продовженні співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями.

"Зрозуміло, що досягнення макроекономічної стабільності стало можливим, передусім, завдяки співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Я твердо налаштований, що ми продовжимо і надалі співпрацювати, тому що ми - єдина команда в історії України, яка забезпечувала виконання шести послідовних меморандумів з МВФ. До цього - пообіцяли, гроші взяли і забули проводити реформи ", - сказав глава держави під час засідання Національної інвестиційної ради в Києві в п'ятницю.

При цьому він додав, що кошти МВФ спрямовані в золотовалютні резерви країни, обсяг яких за останні чотири роки зріс в 3,5 раза і становив $18 млрд.

"Попри те, що в цьому році Україна виплатила понад $4 млрд, золотовалютні резерви становлять зараз $18 млрд. Порівняйте з ситуацією, яка була в кінці 2014-го - початку 2015 років: золотовалютні резерви - $5 млрд, а потрібно було виплачувати $8 млрд. Як в цих умовах можна було уникнути дефолту? Можна, тому що нам повірили, і сьогодні найважчий період також був пройдений. І за ці чотири роки золотовалютні резерви зросли в 3,5 рази. Це відповідь - де кошти МВФ. кошти МВФ сьогодні дбайливо зберігаються в золотовалютних резервах країни", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА