13:12 25.05.2018

Україна має від кредитів перейти до прямих іноземних інвестицій - Порошенко

2 хв читати

Україна завдяки проведеним реформам сьогодні є надзвичайно перспективним місцем для інвестування, і влада країни окреслює завдання переходити від залучення кредитів до залучення прямих іноземних інвестицій, заявив президент Петро Порошенко.

"Мета моя як президента, мета державної влади - перейти від допомоги до співпраці з інвесторами. Від кредитів Україна має перейти до FDI - прямих іноземних інвестицій", - сказав він на першому засіданні Національної інвестиційної ради в п'ятницю в Києві.

На думку глави держави, у міжнародних компаній є можливість вписати своє ім'я в історію українського успіху і одночасно зміцнити свої позиції на світових ринках.

П.Порошенко подякував компанії, які в найважчі для України часи в 2014-2015 роках підтримали її своїми інвестиціями, назвавши серед них Cargill, Bunge ArcelorMittal, Turkcell, GE, а також Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Міжнародну фінансову корпорацію ( IFC).

Президент звернув особливу увагу учасників зустрічі на такі галузі як IT та альтернативна енергетика. Він вказав, зокрема, що частка IT-галузі в українському ВВП вже перевищила 3%, і за цим показником вона тепер поступається лише аграрному комплексу та металургові.

"На думку експертів, кількість розробників в цьому році виросте на 25%, а до 2024 року - подвоїться. Це все молоді, сучасні, амбітні українці", - наголосив П.Порошенко.

Він додав, що в альтернативну енергетику за останні кілька років інвестовано EUR1,1 млрд, а Україна окреслює завдання за п'ять років довести її частку в енергобалансі з кількох відсотків до чверті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА