14:46 25.05.2018

Угода з ЄІБ допоможе профінансувати проект сталого забезпечення електроенергією чотирьох областей України - Гройсман

2 хв читати
Угода з ЄІБ допоможе профінансувати проект сталого забезпечення електроенергією чотирьох областей України - Гройсман

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман повідомив, що підписана під час його візиту в Брюссель (Бельгія) угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) дозволить профінансувати проект сталого забезпечення електроенергією жителів чотирьох областей України.

"Я вже провів зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером і також з віце-президентом Єврокомісії Домбровскісом (Валдіс Домбровскіс - ІФ), де ми обговорили питання і нашого подальшого економічного співробітництва, макрофінансової підтримки. Я дуже задоволений цими переговорами - вони мають дуже конкретний характер", - сказав він в ефірі телеканалу "Прямий" під час потягу з Брюсселя в четвер увечері.

Зокрема, за його словами, були підписані угоди, які передбачають фінансування з боку Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) проектів щодо сталого забезпечення електроенергією жителів чотирьох областей України.

"І ще ми підписали меморандум щодо EUR75 млн п'яти містах для забезпечення необхідного рівня безпеки на дорогах в цих містах. Це Дніпро, Харків, Одеса Львів - міста, які будуть використовувати ці ресурси для того, щоб було безпечно на дорогах", - пояснив прем'єр .

Раніше в цей день прес-служба Кабінету міністрів України повідомила, що Україна і ЄІБ уклали ряд міжнародних угод в рамках робочого візиту прем'єр-міністра Володимира Гроссмана в Брюссель (Бельгія). Серед підписаних ЄІБ угод - фінансова угода з НАК "Укренерго" і Гарантійна угода в рамках проекту "Програма підвищення надійності підстанцій", який покликаний підвищити ефективність і надійність роботи вітчизняної енергосистеми для її інтеграції в мережу системних операторів передачі електроенергії Європи. Мова, зокрема, йде про заміну обладнання високовольтних підстанцій з одночасним переходом на сучасні схеми розподільних пристроїв і установкою автоматизованих систем управління технологічними процесами на підстанціях Південно-східного регіону України.

Передбачається також реконструкція 11 підстанцій на 330 кВ і однієї підстанції на 750 кВ Дніпровської електроенергетичної системи.

Проект буде реалізований в Дніпропетровській області на восьми підстанціях ("Нікопольська", "Прометей", "Південна", "Першотравнева" "Каменська", "Дніпровська", "Павлоградська", "Гірська"), на двох підстанціях Запорізької області – "Мелітопольська", "Запорізька"), в Кіровоградській області (підстанція" Кварцит "), в Донецькій області (підстанція "Південнодонбаська"), зазначає "Урядовий портал".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА