08:00 28.05.2018

Президент Бразилії на вимогу страйкуючих знизив ціни на дизель

2 хв читати
Президент Бразилії на вимогу страйкуючих знизив ціни на дизель

Президент Бразилії Мішел Темер на тлі страйку далекобійників знизив ціни на дизельне паливо на 0,46 реала ($ 0,13). Про це повідомляється на його сторінці в Twitter.

Він зазначив, що розпочаті заходи відповідають вимогам протестуючих. "І ми забезпечимо, щоб кожен водій вантажівки наповнював свій бак за цією ціною", - заявив Темера. Президент Бразилії сказав, що ця ціна буде діяти протягом 60 днів, а потім вартість дизеля буде коригуватися раз у два місяці. "Таким чином, кожен далекобійник зможе ефективніше планувати свої витрати і розраховувати вартість вантажу", - сказав він.

Окрім того, бразильський президент заявив, що тимчасово по всій Бразилії призупиняється стягнення мито за проїзд федеральними і муніципальними дорогами. "Я звертаюся до всіх бразильців, особливо до далекобійників, які перестали працювати тиждень тому. За весь цей час, мій уряд був відкритий до діалогу. Ми виконали наше завдання, щоб вирішити проблему і полегшити страждання", - сказав бразильський президент.

У Бразилії з 21 травня розпочалася акція протестів водіїв через зростання тарифів на дизельне паливо. На знак протесту вони перекрили фурами кілька важливий трас, які ведуть до найбільших міст країни, а саме Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро та їх агломерацій. У деяких бразильських штатах оголосили надзвичайний стан через перебої з продуктами харчування. Були закриті школи, а громадський транспорт не міг функціонувати. Крім того, була паралізована робота 12 аеропортів і затримано 115 рейсів через брак гасу, який не можуть доставити через страйк водіїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА