10:04 29.05.2018

РФ і Україна найближчим часом підпишуть контракт на 2018 р. із поставок уранової сировини - глава МЦЗУ

1 хв читати
РФ і Україна найближчим часом підпишуть контракт на 2018 р. із поставок уранової сировини - глава МЦЗУ

Росія і Україна найближчим часом підпишуть контракт на 2018 рік із постачання уранової сировини з України до Росії, повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу" генеральний директор АТ "Міжнародний центр зі збагачення урану" (МЦЗУ) Гліб Єфремов.

Україна збагачує свій урановий концентрат на потужностях МЦЗУ, учасником якого є. Щорічно країна в рамках проекту постачає близько 80 тонн уранового концентрату.

"У минулому році, у рамках нової угоди ми виконали контракт 2017 року, - нагадав він. - Зараз буде контракт на 2018 рік. Його і підписання, і виконання відбудеться найближчим часом. Ми включили обсяг, передбачений для поставки до України, у поточну виробничу програму. Зараз ми очікуємо від України його підписання, з нашого боку підписано контракт на поточний рік, його вже направлено українській стороні".

Фізична поставка матеріалу очікується в III-IV кварталах 2018 року, додав Г.Єфремов.

За словами топ-менеджера, Україна дотримується графіку платежів, "робота відбувається у штатному режимі, графіки платежів України за паливо відповідають запланованим контрактним зобов'язанням".

МЦЗУ створений у 2007 році на базі Ангарського електролізного хімкомбінату (входить до "Росатому") з метою надання послуг зі збагачення урану неядерним державам. Збагачений уран використовується для виготовлення тепловидільних збірок (твелів) і поставок ядерного палива до країн-акціонерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА