15:38 29.05.2018

"Экономические известия" мають намір домагатися вилучення із санкційного списку

3 хв читати

Колектив ТОВ "Медіа інновейшн груп" і редакція сайту "Экономические известия" (eizvestia.com) заперечують наявність підстав для внесення їх до санкційного списку, мають намір домагатися перегляду цього рішення Ради національної безпеки та оборони та президента України, зокрема в суді.

"Ми досі не знаємо причини, через яку ... "Экономические известия" опинилися в санкційному списку серед пропагандистських російських ЗМІ. Загалом в оновленому списку понад 150 російських інформаційних ресурсів. Українських - лише два, обидва - з нашого холдингу", - йдеться в поширеному виданням зверненні.

У ньому наголошується, що редакційна політика та громадянська позиція колективу базуються на засадах патріотизму та позиції, що Росія є країною-агресором. Автори звернення також зазначають, що Роскомнагляд раніше вимагав зняти матеріали українського видання, оскільки вони містять інформацію, поширення якої заборонене в РФ.

"ТОВ "Медіа інновейшн груп" не має жодного стосунку до жодної фізичної або юридичної особи з Росії. Кінцевий бенефіціар компанії - громадянка України. Крім того, нерезиденти ніколи не були серед кінцевих власників видання", - зазначається також у документі, проте без імені кінцевого бенефіціара.

Згідно з держреєстром кінцевим бенефіціаром ТОВ "Медіа інновейшн груп" через кіпрську "Джіранол Трейдинг Лтд." є Аліса Максимова. За даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, Jiranol Trading LTD є також власником 24,4066% акцій "Київпропангаз".

"Экономические известия" нагадують, що у 2004 році стали першою в Україні щоденною економічною газетою, випустивши 1,813 тис. друкованих номерів, а після закриття друкованої версії продовжили роботу в Інтернеті. За даними видання, портал eizvestia.com посідав 5-те місце у відповідному рейтингу bigmir.net.

Наразі під час спроби перейти на сайт eizvestia.com, що міститься у санкційному указі, відбувається автоматичне перенаправлення на сайт "Экономические новости" (www.enovosty.com). Цей домен було створено 25 травня 2018 року та зареєстровано Privacy Protect, LLC у США.

Як повідомлялося, в додатку до рішення РНБО 2 травня 2018 року, оприлюдненому на сайті президента України, в списку юридичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), зазначені ТОВ "Медіа інновейшн груп" і ТОВ "Український бізнес портал" (видавець однойменного інтернет-журналу). Водночас пов'язаного з виданнями щотижневого журналу "Статус. Экономические известия" (його електронної версії) в документі немає.

Ці санкції передбачають: блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним їй майном); обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань; заборона користування радіочастотним ресурсом; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Крім того, згідно із санкціями, стосовно "Экономических известий" упроваджуються: заборона на встановлення ділових контактів, заборона діяльності на території України, зупинення фінансових операцій, блокування рахунків, а також заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів, у т. ч. до субдоменів, зокрема Eizvestia.com.

Аналогічні санкції вводяться стосовно компанії "Український бізнес портал", зокрема і для субдомена "ubp.com.ua".

Санкції впроваджуються на три роки.

Також Україна терміном на три роки продовжила санкції на адресу низки російських ЗМІ, зокрема: "Наше Радіо", "РЕН-ТВ", "ТНТ", "НТВ", "ОТР", "Перший канал", "Россия 24", "РТР" і "Россия сегодня".

Водночас ЗАТ "Росбізнесконсалтинг" (РБК) не увійшло до оновленого списку санкцій, вийшовши, таким чином, з-під санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА