19:00 29.05.2018

США сподіваються на успішний розвиток Південного газового коридору - Держдеп

2 хв читати
США сподіваються на успішний розвиток Південного газового коридору - Держдеп

Проект Південний газовий коридор (ПГК) дасть змогу країнам Центральної Азії, Кавказу, Іраку та Східного Середземномор'я постачати свої енергоресурси на європейський ринок, вважає заступник помічника з енергетичних питань держсекретаря США Сандра Оудкірк.

"Сьогодні ми відзначаємо відправлення газу до Туреччини (через ПГК - ІФ), а в найближчому майбутньому святкуватимемо відправлення газу до Європи з різних країн. За допомогою розширення системи ПГК дасть змогу країнам Центральної Азії, Кавказу, Іраку, Східного Середземномор'я направляти свої енергетичні ресурси в Європу", - сказала С.Оудкірк журналістам у вівторок у Баку.

За її словами, США сподіваються на "успішний розвиток цього проекту".

"Попри те, що США в особі уряду не беруть участі в проекті безпосередньо, але за допомогою різних компаній ми підтримуємо його реалізацію. Це показник значущості, яку США надають проекту як ключовому чиннику енергетичної безпеки Європи. США прихильні підтримці енергетичної безпеки своїх партнерів", - зазначила вона.

Вона вважає ПГК хорошою, новою та надійною можливістю для партнерів США в Європі забезпечити свою енергетичну безпеку.

С.Оудкірк додала, що Азербайджан багатий на енергоресурси, але при цьому країна приділяє увагу розвитку альтернативних джерел енергії.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у вівторок запустив ПГК, що передбачає створення інфраструктури для постачання азербайджанського газу до Європи.

Церемонія запуску ПГК відбулася на Сангачальському терміналі.

Розпочався процес закачування першого газу до ПГК.

Вартість проекту оцінюється в суму понад $40 млрд.

Основними компонентами проекту є: Стадія-2 проекту Шах-Деніз, розширення Південно-Кавказької трубопровідної магістралі Баку-Грузія-кордон з Туреччиною, будівництво Транс-Анатолійського газопроводу (TANAP) від східного до західного кордону Туреччини і Транс-Адріатичного газопроводу (TAP), що сполучить Грецію, Албанію та Адріатичне море на південь Італії.

Постачання азербайджанського газу до Європи очікуються в 2020 році в об'ємі 10 млрд кубометрів. Крім того, 6 млрд кубометрів азербайджанського газу постачатиметься до західних регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА