09:29 30.05.2018

Вовка звільнено з посади голови НКРЕКП

2 хв читати
Вовка звільнено з посади голови НКРЕКП

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Вовка Дмитра Володимировича з посади голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), повідомляє прес-служба глави української держави.

"Звільнити Вовка Дмитра Володимировича з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - ідеться в указі від 26 травня.

Як повідомлялося, 27 лютого номінаційна комісія оголосила про другу "хвилю" конкурсу, заяви в рамках якої приймалися до 12 квітня. З осіб, відібраних під час другої "хвилі", мають бути призначені ще двоє нових членів НКРЕКП.

13 квітня номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП відмовила тодішньому голові регулятора Дмитру Вовку в участі в конкурсі через недостатній досвід роботи у галузі енергетики.

25 квітня Д.Вовк оскаржив у суді відмову номінаційної комісії в участі у відборі нових членів регулятора.

14 травня номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП завершила першу "хвилю" конкурсу, затвердивши перелік із 10 кандидатів для подальшого передання президенту України на розгляд. У рамках першої "хвилі" мають призначити п’ятьох нових членів НКРЕКП.

Окружний адміністративний суд Києва 17 травня призупинив проведення другої "хвилі" відбору нових членів НКРЕКП як забезпечення за позовом Антона Гудаченка (раніше номінаційна комісія відмовила А.Гудаченку в участі в конкурсі через недостатній досвід роботи в енергетиці - ІФ).

До складу НКРЕКП мають входити семеро членів, враховуючи її голову.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА