13:38 30.05.2018

НР "Нафтогазу" вирішила преміювати працівників компанії на $46,3 млн

2 хв читати
НР "Нафтогазу" вирішила преміювати працівників компанії на $46,3 млн

Наглядова рада (НР) НАК "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 працівника компанії на загальну суму $46,3 млн за їхній внесок у перемогу за підсумками спору з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"Загальний обсяг виплат затверджено на рівні 1% суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд), він становитиме $46,3 млн. З цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн. До переліку співробітників компанії, які отримають премію, включено 41 особу, які прямо чи опосередковано зробили значний внесок у досягнення цього результату", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" зазначили, що преміюють не лише топ-менеджмент компанії, а й інших співробітників, а сума премії залежить від особистого внеску в перемогу.

"Процес "Нафтогазу" проти "Газпрому" був виключним - як за обсягом вимог російської сторони, так і за його результатом. Адже до цього досягнути такої суттєвої судової перемоги над "Газпромом" не вдавалося жодному контрагентові. Незважаючи на скептицизм, що супроводжував рішення менеджменту компанії на початку арбітражного процесу у транзитній справі, результат процесу є вражаючим. Команда "Нафтогазу" показала високий рівень професіоналізму і відданості", - прокоментувала рішення НР її голова Клер Споттісвуд.

За інформацією прес-служби, очікується, що в травні цього року буде виплачено першу частину премій на суму $20,7 млн (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Інші премії виплачуватимуть протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу ($2,6 млрд).

Як повідомлялося, загальна сума всіх вимог (зокрема зустрічних) в арбітражах із купівлі-продажу і транзиту газу в спорах між "Нафтогазом" і "Газпромом" становила $125 млрд, що зробило ці спори найбільшим комерційним арбітражем в історії.

За оцінкою "Нафтогазу", загальний позитивний економічний ефект для компанії від двох арбітражів становив $85,1 млрд.

Спроби "Газпрому" оскаржити результати арбітражу не зупиняють дію ухвалених рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА