14:53 30.05.2018

"Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році

ПАТ "Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році і хоче залучити ще $2 млрд приватних інвестицій, зазначається в повідомленні ПАТ.

"У цьому році в "Укрзалізниці" заплановані безпрецедентні інвестиції в розвиток галузі - понад 26 млрд грн. Але цього не достатньо, зараз ми маємо надолужувати все, що не було зроблено вчасно, тому реальна потреба в інвестиціях становить ще близько $2 млрд. І тому необхідно визначити інструменти для залучення приватного капіталу за всіма необхідними напрямами. Тому ми розпочинаємо системну роботу з напрацювання механізмів залучення приватних інвестицій", - процитовано в повідомленні в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцов.

За словами .Є.Кравцова, "Укрзалізниця" готова запропонувати інвесторам конкретні програми, зокрема, інвестиції в тяговий рухомий склад, вантажні вагони, термінальні і вагонні комплекси.

Це основні великі напрями, співробітництво з яким може принести великому бізнесу прибуток, а "Укрзалізниці" - оновлення основних фондів, вважають у ПАТ.

В.о. голови правління компанії також зазначив, що пріоритет інвестиційної політики, "Укрзалізниці" - інвестиції у рухомий склад, локомотиви, пасажирські та вантажні вагони.

"Ми почали працювати з оновлення парку тепловозів, електровозів. Також у цьому році поповнимо парк вантажних вагонів на 7 тис. одиниць, що є рекордним показником за останні вісім років. Зокрема, вже побудовано більше тисячі вагонів на власних підприємствах. До кінця року буде побудовано більше 3,5 тис. вантажних вагонів", - наголошується в повідомленні.

Ще 3,5 тис. вантажних вагонів ПАТ планує придбати коштом ЄБРР, а ще 60 пасажирських вагонів і дві секції електропоїздів - за власні кошти. Також заплановано модернізувати 226 пасажирських вагонів і 100 секцій електропоїздів.

Як повідомлялося, загалом у цьому році "Укрзалізниця" має намір реконструювати 307,5 км шляхів, капітально відремонтувати 237,8 км шляхів, відремонтувати середнім ремонтом - 870 км і провести капітально-оздоровчий ремонт 520 км колії. Також будуть замінені на нові більш 340 комплектів стрілочних переводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА