15:10 30.05.2018

"Укрзалізниця" може закупити вагони іспанської Talgo для прискорення поїзда "Інтерсіті +" з Києва до Одеси

2 хв читати
"Укрзалізниця" може закупити вагони іспанської Talgo для прискорення поїзда "Інтерсіті +" з Києва до Одеси

"Укрзалізниця" вивчає можливість закупівлі вагонів іспанської Talgo для прискорення поїзда "Інтерсіті +" з Києва до Одеси, повідомила прес-служба компанії з посиланням на в. о.голови правління Євгена Кравцова.

На думку керівника "Укрзалізниці", вирішувати питання швидкісного сполучення між столицею України і головним містом півдня країни потрібно на державному рівні, оскільки цей серйозний проект потребує суттєвих інвестицій.

"Зараз ми аналізуємо шляхи збільшення швидкості поїзда" Інтерсіті + "сполученням Київ - Одеса на інфраструктурі без будівництва паралельної нової колії. Для цього розглядаємо можливість придбання вагонів Talgo, які себе вже зарекомендували в інших країнах і надають можливість збільшити швидкість на інфраструктурі на 20 25%. Це надасть можливість скоротити час у дорозі "Інтерсіті +" Київ - Одеса до майже 5,5 години. Для цього потрібна державна підтримка та 250-400 млн грн держкоштів на закупівлю рухомого складу", - цитує ует прес-служба компанії Є.Кравцова.

За його словами, потяг між Одесою і Києвом з таким часом в дорозі буде дійсно зручним варіантом подорожі, аналогічним потягам "Інтерсіті +" між Києвом і Львовом, Харковом і Дніпром. Ці маршрути заповнені на 95%.

Всі необхідні інфраструктурні роботи на цій ділянці компанія готова виконати власними силами.

"Цей проект можна реалізувати протягом двох років, а будівництво окремої швидкісної лінії Київ - Одеса потребує близько $5 млрд, яких наразі компанія не має. Тут потрібна довгострокова державна програма", - наголошує Є.Кравцов.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році, хоче залучити ще $2 млрд приватних інвестицій.

У 2018 році "Укрзалізниця" планує придбати 54 нових пасажирських вагона, провести капітально-відновлювальний ремонт ще 150. Усі ці вагони будуть обладнані системами кондиціонування повітря.

Загалом у 2018 році "Укрзалізниця" має намір реконструювати 307,5 км шляхів, капітально відремонтувати 237,8 км шляхів, відремонтувати середнім ремонтом 870 км, провести капітально-оздоровчий ремонт 520 км колії. Також будуть замінені новими понад 340 комплектів стрілочних переводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА