08:07 31.05.2018

Єврокомісія не буде вводити мита щодо імпорту феросиліцію з України

3 хв читати
Єврокомісія не буде вводити мита щодо імпорту феросиліцію з України

Європейська Комісія (ЄК) завершила антидемпінгове розслідування відносно імпорту з України і Єгипту феросиліцію за кодами 7202 21 00, 7202 29 10 і 7202 29 90 без введення мит.

"Нещодавно Українська Асоціація виробників феросплавів #ukrfa у відповідь на своє звернення до Європейської комісії отримала підтвердження інформації, що найближчим часом в Офіційному виданні Європейського Союзу буде опубліковано повідомлення про припинення антидемпінгового розслідування щодо імпорту феросиліцію в країни ЄС походженням з України та Єгипту. Результат був досягнутий завдяки спільній роботі Асоціації, українських виробників, - #nzf, #zfz за активної участі та підтримки - Nataliya Mykolska (заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торгові представники України Наталія Микольська - ІФ), Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та за сприяння # ilyashev & partners (міжнародна юридична фірма "Ілляшев та Партнери" - ІФ)", - повідомив виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів (УкрФА) Сергій Кудрявцев на своїй сторінці в Facebook в середу.

Директор з розвитку бізнесу і PR фірми "Ілляшев та Партнери" Катерина Андрєєва в соцмережі зазначила, що за останні 10 років це перше антидемпінгове розслідування Єврокомісії, яке завершилося без застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту товарів походженням з України.

"Проект був дуже складний. Вітаю мега-команду Ilyashev & Partners, яка працювала вдень і вночі, і, звичайно ж, керівника практики міжнародної торгівлі Olena Omelchenko", - написала К.Андрєєва.

Офіційного повідомлення ЄК про припинення розслідування в даний час немає.

Разом з тим, С. Кудрявцев у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" переслав лист в УкрФА представника Єврокомісії, в якому сповіщається, що заявник - Euroalliages - відкликав свою скаргу.

"У наступні дні Комісія опублікує своє остаточне рішення в Офіційному журналі Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Європейська асоціація виробників феросплавів (Euroalliages), що представляє інтереси найбільших європейських виробників феросиліцію, серед яких Ferropem, Ferroatlantica, OFZ і Huta Laziska (на ці чотири компанії припадає 90% загального обсягу виробництва даного феросплаву в країнах Євросоюзу), 19 червня 2017 року подала скаргу в ЄК про демпінг при імпорті з України і Єгипту феросиліцію за кодами 7202 21 00, 7202 29 10 і 7202 29 90. На підставі скарги було порушено антидемпінгове розслідування, період розслідування - з 1 липня 2016 року по 30 червня 2017 року.

Як повідомив тоді агентству "Інтерфакс-Україна" С. Кудрявцев, порушення розслідування щодо поставок феросиліцію з України стало несподіванкою для підприємств.

В ході розслідування з'явилося повідомлення, що ЄК може ввести мито на ввезення феросиліцію з України в розмірі 26,2-39,7%, з Єгипту - 30,8-44,1%.

Українська асоціація виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції "УкрФА" створена в 1998 році. До неї входять Нікопольський, Запорізький і Стахановський заводи феросплавів, Марганецький і Покровський (раніше - Орджонікідзевський) ГЗК, Побузький феронікелевий комбінат, ТОВ "Екологічна ініціатива" та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА