19:28 30.05.2018

Goldman створив додаток для боротьби з надмірно активними міноритаріями

1 хв читати
Goldman створив додаток для боротьби з надмірно активними міноритаріями

Один з найбільших інвестбанків Уолл-стріт Goldman Sachs Group витратив два роки на розробку програми для аналізу уразливості перед міноритарними інвесторами-активістами, повідомляє агентство Bloomberg.

Goldman запускає додаток Jupiter ( "Юпітер"), який просіює дані про акціонерів компанії, потім об'єднує їх з іншою інформацією для оцінки вразливості перед діями активістів. Якщо раніше такий аналіз займав кілька днів, то тепер клієнти інвестбанку зможуть проводити його самостійно за лічені секунди.

Як зазначає Bloomberg, додаток у найближчі тижні буде запропоновано увазі компаній, які можуть стати об'єктом корпоративного рейдерства. Програма визначає фонди, які володіють акціями компанії, показує динаміку паперів по відношенню до інших активів у портфелі. Вважається, що при наявності такої інформації легше протистояти вимогам активіста, наприклад, якщо компанія збільшує прибуток або виплачує вищі дивіденди.

"Найкращим захистом від активістів є рішучий наступ у вигляді максимально можливої ​​вартості акцій і групи інвесторів, які вірять у ваші папери", - зазначив партнер Goldman Стівен Барг, який брав участь в розробці програми.

За даними Lazard, в 2017 році інвестори витрачали рекордно високі суми, намагаючись домогтися зміни складу ради директорів та інших змін в компаніях Уолл-стріт. Через втручання міноритаріїв компанії були змушені змінювати довгострокові стратегії, звільняти топ-менеджерів, скорочувати плани розвитку на користь більш високих виплат акціонерам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА