11:26 31.05.2018

Данилюк поінформував послів G7 про конфлікт із прем'єр-міністром

2 хв читати
Данилюк поінформував послів G7 про конфлікт із прем'єр-міністром

Міністр фінансів Олександр Данилюк звернувся до послів G7 з листом, щоб уникнути можливих маніпуляцій навколо інформації про його конфлікт з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомила "Економічна правда" з посиланням на документ в своєму розпорядженні.

"Хочу поінформувати вас про конфлікт між прем'єр-міністром і мною, який виник публічно під час засідання Кабінету Міністрів сьогодні (дата написання листа не вказана - ІФ). Я маю намір уникнути можливих двозначностей або маніпуляцій", - ідеться в тексті листа, оприлюдненого виданням.

Як повідомлялося, на засіданні уряду 23 травня міністр фінансів О.Данилюк безуспішно намагався домогтися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра. Публічна трансляція засідання була припинена, проте присутні повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що після короткої суперечки з В.Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. В ході обміну думками О.Данилюк навіть допустив підготовку подання про його відставку.

Крім того, в тексті оприлюдненого листа також ідеться про спробу президента України призначити на зазначену посаду людину, яку лобіювали народний депутат Ігор Кононенко або глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Передісторія: я наполягав на призначенні Яни (Бугримової - ІФ) більше двох років - з перших днів роботи в міністерстві. Президент рішуче проштовхував лобійованих Кононенком/Южаніною людей: наполягав на Уманському (Ігор Уманський, колишній перший заступник міністра фінансів - ІФ), пізніше - на Воробей (Світлана Воробей, заступник керівника секретаріату комітету ВР з питань податкової та митної політики - ІФ), погрожуючи блокувати моїх кандидатів у разі моєї незгоди ", - вказується в листі.

Крім того, згідно з оприлюдненим тексту, міністр фінансів також торкнувся ситуації навколо призначення постійного голови Державної фіскальної служби (ДФС) і його заступника.

"Ви знаєте, що виконуючий обов'язки голови (ДФС - ІФ) дуже близький і лояльний до прем'єр-міністра. Він уже понад рік перебуває на цій посаді всупереч прямій суперечності з законом", - йдеться в листі.

Згідно з текстом, О.Данилюк запропонував прем'єр-міністру подати в парламент прохання про його відставку з посади міністра фінансів.

У Міністерстві фінансів цю інформацію не коментують.

Джерело в міністерстві підтвердило факт спрямування такого листа, однак не змогло сказати, чи є оприлюднений текст остаточним його варіантом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА