11:42 31.05.2018

"Укртрансгаз" просить поліцію втрутитися в ситуацію з нарощуванням боргів ОПЗ

2 хв читати
"Укртрансгаз" просить поліцію втрутитися в ситуацію з нарощуванням боргів ОПЗ

ПАТ "Укртрансгаз" звернулося до Національної поліції з проханням втрутитися в ситуацію зі стрімким нарощуванням боргів ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) та підготовкою продукції підприємства "невстановленими особами" до експорту.

"Розмір заборгованості перед "Укртрансгазом" за послуги балансування газу для потреб ОПЗ, який надавався ТОВ "Всеукраїнська енергетична компанія" (ВЕК), збільшився ще на 500 млн грн лише за квітень (борг давальця ВЕК перед УТГ. Крім того, ОПЗ має власний борг перед УТГ у розмірі 473 млн грн). Компанія занепокоєна стрімким збільшенням заборгованості ОПЗ та закликає правоохоронців терміново втрутитися в ситуацію", - йдеться в повідомленні "Укртрансгазу", поширеному в четвер.

За інформацією "Укртрансгазу", на тлі зростання заборгованості "невстановлені особи" в порту ОПЗ здійснюють вантаження 50 тис. тонн готової продукції підприємства (карбаміду) на суховантаж "Мандарин Скай" для подальшого його відправлення морем за кордон.

В "Укртрансгазі" нагадують, що в лютому-квітні ОПЗ у порушення законодавства відбирав газ у значно більшому обсязі, ніж постачав давалець - ВЕК. За даними УТГ, і ОПЗ, і оператор газорозподільних мереж ПАТ "Одесагаз" не відреагували на вимоги припинити відбір газу понад підтверджені номінації. Саме через понадлімітний відбір газу виник борг перед УТГ за послуги балансування.

Як повідомлялося, "Всеукраїнська енергетична компанія" виграла конкурс із використання потужностей ОПЗ для переробки газу в міндобрива на давальницьких умовах у грудні 2017 року. 30 квітня 2018 року ОПЗ був повністю зупинений через порушення давальцем договору з "Укртрансгазом".

Власником ВЕК є Вадим Колесніков, компанія займається енергопостачанням, збиранням та сортуванням вторсировини, продажем труб і комплектуючих. На промо-каналі програми кредитування "КУБ" ПриватБанку оприлюднено відео від 2016 року, в якому В.Колесніков просить фінустанову надати йому кредит на 0,3 млн грн для купівлі обладнання та подальшого його постачання "Південмашу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА