14:21 31.05.2018

Дошкільна освіта має фінансуватися з державної субвенції - Міносвіти

1 хв читати
Дошкільна освіта має фінансуватися з державної субвенції - Міносвіти

 Міністерство освіти і науки України вважає, що дошкільна освіта має співфінансуватися з державної субвенції.

"Сьогодні дошкільна освіта повністю фінансується з місцевих бюджетів і є заручником доходів громад - щоб це виправити, потрібна субвенція з державного бюджету", - цитує заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея прес-служба Міносвіти в четвер.

Заступник міністра зазначив, що в Конституції України не прописані зобов'язання держави з дошкільної освіти, як це зроблено щодо шкільної освіти.

"Це дає підстави Мінфіну говорити про те, що дошкільна освіта - питання місцевих органів самоврядування, яке вже роками повністю фінансується з місцевого бюджету", - додав він.

Водночас П.Хозбей зазначив, що в цьому є об'єктивна складова, оскільки після реформи децентралізації державний бюджет втратив значні ресурси.

"Однак нам потрібно шукати рішення, тому що наша країна втратить позиції в розвитку людських ресурсів. Дошкільна освіта не повинна бути заручником доходів громад, потрібна державна субвенція, щоб вирівняти можливості дітей по всій країні. І в прийнятті цього рішення нам потрібна підтримка народних депутатів, тому що самі ми таке питання вирішити не зможемо", - наголосив П.Хобзей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА