15:49 31.05.2018

Відтік населення з України загрожує розвитку ринку e-commerce - глава "Ін Тайм"

2 хв читати
Відтік населення з України загрожує розвитку ринку e-commerce - глава "Ін Тайм"

 Відтік населення з України є реальною загрозою розвитку ринку електронної комерції, заявив засновник Національної служби доставки "Ін Тайм" Сергій Грачов на прес-конференції з нагоди 16-річчя компанії в четвер.

"У лютому цього року відвідування українських інтернет-магазинів впало. На моїй пам'яті, це вперше за останні п'ять років. Безумовно, є сезонні коливання, але в лютому зазвичай йде зростання... У цьому році профіль був інший", - сказав він, додавши, що надалі кількісний показник відвідування інтернет-магазинів вирівнявся, однак такі тенденції змушують задуматися.

"На сьогоднішній день загрозою для e-commerce тим, що може знизити темпи зростання інтернет-торгівлі в Україні, є реальний відтік населення. Ми це відчуваємо на собі. Робочі спеціальності поїхали всі. Якщо раніше ми брали" працівників одного дня "лише в сезон, зараз це звичайна щоденна практика. Людина може вийти вранці, відпрацювати день і далі взагалі не прийти. Робоча сила їде дуже активно, і це біда", - наголосив засновник" Ін Тайму ".

У свою чергу, за словами С.Грачова, на гравцях ринку логістики позначається відтік водіїв і вантажників.

"Їх взагалі немає на ринку. У нас вже є підрядники з транспортом, але немає водіїв, і автомобілі простоюють. Я вважаю це головною загрозою", - сказав він.

Водночас С.Грачов вважає, що загалом ринок e-commerce в Україні розвивається дуже активно і в цьому році продовжить зростання.

Як повідомлялося, група компаній EVO прогнозує в 2018 році збереження тенденції зростання ринку електронної комерції в сфері фізичних товарів і послуг на 30% порівняно з 2017 роком - до 65 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА