16:54 31.05.2018

Податок на виведений капітал може стати корупційним через 2-3 роки через відсутність прозорого механізму його впровадження - Данилюк

2 хв читати
Податок на виведений капітал може стати корупційним через 2-3 роки через відсутність прозорого механізму його впровадження - Данилюк

Податок на виведений капітал (ПнВК) може стати корупційним через два-три роки, якщо не буде чіткого та прозорого механізму його впровадження, вважає глава Міністерства фінансів Олександр Данилюк.

"Не весь бізнес підтримує податок на виведений капітал. Однак Мінфін розробив відповідний законопроект ... Питання в тому, як він упроваджуватиметься ... Податок на виведений капітал успішно може стати корупційним через два-три роки", - сказав глава Мінфіну під час зустрічі з бізнесом в четвер.

За словами міністра, відомство працює над пошуком компенсаторів. Він наголосив, що президент підтримує заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

"Ми наразі працюємо над одним питанням - компенсатори. Єдиної позиції немає, але багато хто підтримує цю модель", - додав О.Данилюк, нагадавши, що позиція Мінфіну полягає у скороченні видатків бюджету на Генеральну прокуратуру й економічні відділи Служби безпеки України.

При цьому він також наголосив: для такого рішення позиції Мінфіну недостатньо, воно має бути прийняте на рівні РНБО.

Президент України Петро Порошенко відклав подання до Верховної Ради законопроекту про податок на виведений капітал, хоча раніше заявляв про готовність внести його до парламенту, аргументуючи це позицією міжнародних партнерів. Раніше О.Данилюк заявляв, що відомство планує внести його пакетом разом із бюджетною резолюцією, де буде враховано компенсатори бюджетних втрат, однак за умови узгодження скорочення бюджетних видатків на рівні всіх міністерств і відомств, а також парламенту й місцевих органів влади.

У Міжнародному валютному фонді вважають можливим упровадження ПнВК в Україні за наявності компенсаторів для відшкодування можливих втрат бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА